ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα ερωτήματα για υποτιμητική κερδοσκοπία σε Πειραιώς και Εθνική, η δυνατή ΔΕΗ, τα ανέκδοτα με τις πρόωρες εκλογές, ο Σαμαράς και το μήνυμα Μητσοτάκη, οι οργισμένοι βιομήχανοι και ο παραλογισμός με το σπίτι του γιατρού στη Φιλοθέη
Μάρτυρας κατηγορίας ο κ. Πολάκης , καταθέτοντας, χαρακτήρισε ως καραμπινάτη ρουσφετολογία και ένα «από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας» την υπόθεση.
Οι επίδικες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ έγιναν την περίοδο 2013-2014 κα στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθονται ο πολιτευτής της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η τότε οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου και ο πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημητρίου.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που έχει καταθέσει σε προηγούμενη δικάσιμο, παρακολούθησε την κατάθεση Πολάκη και δήλωσε” διαθέσιμος για όσο χρειαστεί”.
«Εδώ είμαστε», απάντησε ο κ. Πολάκης με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά «Κι εγώ εδώ είμαι».
Λίγο αργότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκε αν μπορεί ο μάρτυρας Άδωνις Γεωργιάδης να παρακολουθεί την κατάθεσή του.
«Θέλετε να διευθύνετε και το δικαστήριο;», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Νέα ένταση υπήρξε και αργότερα όταν ο Παύλος Πολάκης αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση που του είχε υποβληθεί ξανά με τον Άδωνι Γεωργιάδη να παρεμβαίνει λέγοντας «τι διαδικασία είναι αυτή;!». Η φράση του προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου του Παύλου Πολάκη, Γιάννη Άπατσιδη που βρισκόταν στο ακροατήριο και ήρθε σε αντιπαράθεση με άνθρωπο της φρουράς του υπουργού, ζητώντας την προστασία του εισαγγελέα της έδρας.
«Δεν το έχω ξαναδεί αυτό! Μάρτυρας να σηκώνει τηλέφωνο ενώ καταθέτει; Κι εγώ έχω πολλές εργασίες. Παρακαλώ πολύ υπολογίστε οτι έχω κι εγώ εργασίες! Λες και οι άλλοι δεν έχουμε εργασίες! Όλα έχουν κάποια όρια!» διαμαρτυρήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Καταθέτοντας ο Παύλος Πολάκης ανέφερε:
«Το επονομαζόμενο αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ που επι πολλά χρόνια, ήδη από το 2000 λειτούργησε ως off-shore του Υπουργείου Υγείας. Λειτούργησε ως μηχανισμός διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Είναι ένα μικρό επεισόδιο που έπεσε στην αντίληψη μας και το προωθήσαμε στη δικαιοσύνη. Ήρθε στα χέρια μου κατάλογος 22 ονομάτων. Οι περισσότεροι είναι ΔΕ, κάποιοι λίγοι γιατροί και νοσηλεύτριες και δίπλα έλεγε ποιος συνέστησε να προσληφθούν. Πήγα τότε στην κ Ράικου και κατέθεσα για καραμπινάτη ρουσφετολογία του κ. Γεωργιάδη. Ξαναπήγα το Μάρτιο και ξαναπήγα το Μάιο, γιατί έβλεπα ότι δε γίνεται τίποτα».
Κατά τον μάρτυρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ για να προσλάβει ανθρώπους για το υπουργικό του γραφείο, κατασπαταλώντας τον κρατικό προϋπολογισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ. Υποστήριξε χαρακτηριστικά:
«Είναι καραμπινάτη υπόθεση απιστίας. Όλοι αυτοί οι 22 προσλήφθηκαν από ΚΕΕΛΠΝΟ και τοποθετήθηκαν μετά ως διοικητικοί, στο γραφείο τύπου και άλλου στον κ. Γεωργιάδη. Τους διόρισε μέσω αυτού του μηχανισμού για να πάρουν μισθό και μετά τους διέθεσε στο γραφείο του ως διοικητικούς. Υπάρχουν χαρτιά που αποδεικνύουν ότι δεν πάτησαν ποτέ εκεί, στις δομές του ΚΕΕΛΠΝΟ. Προφανώς οι υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν κινήθηκαν από μόνοι τους, αλλά με εντολή του πολιτικού τους προϊσταμένου. Αλλά γι’ αυτόν υπήρξε παραγραφή. Στη δική μας περίπτωση, δεν υπάρχει νόμιμη διαδικασία προκήρυξης, ποτέ δε δημοσιεύτηκε προκήρυξη, υπάρχουν πλαστογραφημένες αποφάσεις για προσλήψεις προσωπικού. Ήταν μετακλητοί του κ Γεωργιάδη. Δεν δούλευαν για το δημόσιο σύστημα υγείας, μην τρελαθούμε τώρα… Από το γραφείο του κ. Γεωργιάδη πως έβαλαν τα στήθη τους απέναντι στην πανδημία; Αυτό είναι κλασικό βύσμα».
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Μαρτίου.
Διαβάστε επίσης:
Αποχώρησαν τα τρακτέρ από το Σύνταγμα – Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία