ΜΕΓΑΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ:

REBUILDING GREECE:
Η ΕΛΛΑΔΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

ΡΟΥΜΠΗ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Communications Advisor/Strategist, Founder & CEO Tite Strategy Ltd, United Kingdom

Να εδραιωθεί η αίσθηση ότι η Ελλάδα άλλαξε. Ότι εμείς οι ίδιοι αλλάξαμε. Να εδραιωθεί η αισιοδοξία. Να αποδαιμονοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα και να δοθούν περισσότερες δουλειές στον κόσμο.

Αυτό είναι το όραμα της ιδρύτριας και διευθύνουσας συμβούλου της Tite Strategy, Ρούμπη Γεωργακοπούλου-Μεγάλου.

Η κ. Γεωργακοπούλου-Μεγάλου έχει διαχειριστεί την επικοινωνία για εταιρείες μεγαθήρια όπως οι Colgate-Palmolive, Procter & Gamble, British Airways, Ericsson, Citibank, Estee Lauder, Clinique, Diners Club, Kraft Foods, La Prairie, Haagen Dazs, έχοντας κάνει τα πρώτα της βήματα στον διαφημιστικό τομέα και σε εταιρείες όπως οι Ted Bates, Saatchi & Saatchi, Y&R, Ogilvy One…

Σήμα κατατεθέν της, διαχρονικά, η πρωτοποριακή και ευέλικτη σκέψη της μπροστά στις εταιρικές «συμπληγάδες» που πάντα την έβγαζαν ασπροπρόσωπη.

Επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας (πάντα πάσχιζε να εφαρμόσει υψηλό εταιρικό επίπεδο), η εταιρεία Tite Strategy, την οποία ίδρυσε στο Λονδίνο το 2017 και πλέον ακτινοβολεί στο διεθνές στερέωμα.

Πού θέλουμε να βρίσκεται η Ελλάδα σε 5 χρόνια από τώρα; Ποιο είναι το όραμά σας για τη χώρα μας;

Να έχει εδραιωθεί η αίσθηση ότι η Ελλάδα άλλαξε. Ότι εμείς οι ίδιοι αλλάξαμε. Να έχει εδραιωθεί η αισιοδοξία. Να έχουμε αποδαιμονοποιήσει (άσχετα από το τι ψηφίζουμε) την επιχειρηματικότητα και να έχουν δοθεί περισσότερες δουλειές στον κόσμο. Να τηρείται ο νόμος από όλους και να αποδίδεται η δικαιοσύνη γρήγορα και ισότιμα σε όλους! Να ξαναδώ περισσότερο φιλότιμο, ζεστασιά, χαμόγελο, μεράκι και να έχουμε μάθει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά και να παίρνουμε παραδείγματα από τις επιτυχίες των άλλων γύρω μας.

"Να δοθούν κίνητρα για τον επαναπατρισμό ιδεών και επιχειρήσεων"

Ποιες είναι οι άμεσες προκλήσεις στις οποίες πρέπει να αντεπεξέλθουμε ως χώρα και ως γενιά;

Σε μια Ευρώπη που βρίσκεται στην αρχή μιας οικονομικής ύφεσης, η Ελλάδα πρέπει να κάνει ορθοπεταλιά. Οι πρωτοβουλίες και η πολιτική που υιοθετείται βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο αλλά έγκειται και σε εμάς τους ίδιους για να γίνουν πράξη πολλά από αυτά. Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι οι Έλληνες σε κανόνες ώστε να είμαστε έτοιμοι να φύγουμε από τη βολή μας. Να δείξουμε ότι αλλάξαμε. Να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, να μη βρίσκουμε άλλοθι και να τηρούμε τον νόμο. Να αποδεχτούμε τις δυσκολίες που θα προκύψουν στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης της χώρας μας. Να είμαστε έτοιμοι για σκληρή, επίμονη και επίπονη δουλειά.

Πώς θα πείσουμε τους Έλληνες του εξωτερικού να επιστρέψουν στην Ελλάδα;

Είμαι Ελληνίδα του εξωτερικού εδώ και πέντε χρόνια. Πιστεύω ότι έχει σημασία «να μη μας ξεχάσει η χώρα μας!». Το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού είναι ένα σπουδαίο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Μας δίνει φωνή και αναγνωρίζει τα δικαιώματά μας ως ισάξιους ψηφοφόρους με όσους μένουν στην Ελλάδα. Είναι επίσης σημαντική η τακτική και σωστή ενημέρωση για να έχουμε σαφή εικόνα όσον αφορά τα δρώμενα στη χώρα μας. Αυτό θα μας κάνει πιο συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους, θα βλέπουμε τί αλλάζει και ίσως αυτό να μας πείσει να γυρίσουμε. Βλέπω επίσης ότι τον τελευταίο καιρό το κλίμα έχει αλλάξει και γενικά η Ελλάδα θεωρείται «σέξι». Είμαι αισιόδοξη. Το στοίχημα όμως θα είναι για τη νέα γενιά που, αν βάλει τη ρίζα της και στήσει οικογένεια σε άλλη χώρα, πόσο εύκολο θα είναι να επιστρέψει; Δεν είναι ακατόρθωτο αλλά σίγουρα θα χρειαστεί ειδική στρατηγική.

Προτείνετε μια ιδέα που, αν εφαρμοστεί, θα οδηγήσει την Ελλάδα πολλά βήματα μπροστά…

Να γίνονται τακτικά φόρουμ που θα προσκαλούν τους Έλληνες του εξωτερικού να παρουσιάζουν τις ιδέες / επιχειρήσεις τους, με σκοπό να υιοθετηθούν στην Ελλάδα. Στην περίπτωση που υιοθετηθεί κάποια ιδέα να δοθούν ειδικά κίνητρα για τον επαναπατρισμό της ιδέας/επιχείρησης. Αυτό σίγουρα θα συμβάλει και στο brain regain πίσω στην Ελλάδα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: