• media Sonia gif

    Media

    To νέο deal του Κοκλώνη, οι ζυμώσεις στην ΕΡΤ, ο «Λουδοβίκος» του Βορρά, ο Λιάγκας, η Γραμμέλη, ο Παπαδάκης και το ΑΙ στη δημοσιογραφία

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Τα πάντα ρει στην ΕΡΤ: Oι 12 μνηστήρες για τη θέση του CEO, ο «άστεγος» δελφίνος και οι αναπάντητες κλήσεις

    Με αγωνία υποψηφίων για πανελλαδικές εξετάσεις κυκλοφορούν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τα στελέχη της διοίκησης αλλά και οι γενικοί διευθυντές που όση παράταση και να πάρουν στη συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών τους, οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές και δεδομένες.

    Κοντός ψαλμός αλληλούια για τη θέση του/της CEO για την οποία στις 13 Ιουλίου θα καθίσουν στο θρανίο των εξεταστών στον χώρο της OTE Academy στο Μαρούσι, 12 στελέχη της αγοράς, της Κατερίνας Κασκανιώτη (νυν CEO) συμπεριλαμβανομένης. Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων, μέσω ΑΣΕΠ έληγε στις 25 Ιουνίου.

    Το deadline για την επιλογή του προσώπου λήγει στις 15 Δεκεμβρίου, οπότε και εκπνέει η δεύτερη παράταση της προσωρινής θητείας της Κ. Κασκανιώτη με προβεβλημένα και ενεργά μέλη της κοινότητας των manager αλλά και άστεγοι προσώρας επαγγελματικά (όπως ακούγεται το όνομα του Γιάννη Λάτσιου) να συνωθούνται για μια υψηλή θέση στην Αγία Παρασκευή.

    Η θητεία του προέδρου της εταιρείας Κωνσταντίνου Ζούλα λήγει στις 16 Σεπτεμβρίου 2024, όπως και του Νίνου Ελματζιόγλου και της Ιωάννας Στεφανάκη. O K.Ζούκας πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις (έχει καταθέσει τον τίτλο του πτυχίου του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το 2019) ενώ μένει να κριθεί για την προϋπηρεσία του έκτοτε και σίγουρα του πιστώνεται η επιτυχία του ERTflix και του ψυχαγωγικού προγράμματος που στηρίχθηκε εν πολλοίς από τις δυνάμεις και τη μεγάλη εμπειρία του Ν.Ελματζιόγλου.

    Η κυβέρνηση, οι παροικούντες το Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός φέρονται δυσαρεστημένοι με την ενημέρωση τόσο από πλευράς παράδοσης μηνυμάτων όσο και σε επίπεδο performance και διείσδυσής της στην Κοινωνία (χαμηλή τηλεθέαση). Κρίσιμη στιγμή ήταν η δημόσια τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στις 12/5/20 εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης και την ενόχληση του Μαξίμου με τα χασμουρητά της Μαρίνας Σάττι ενώ μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ στον διαγωνισμό της Eurovision, αλλά και με τους χορευτές της Ελληνίδας τραγουδίστριας, οι οποίοι δήλωσαν σε συνέντευξή τους “Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης”.

    Κύκλοι πέριξ του πρωθυπουργού αναφέρουν ότι έκτοτε ο αλλοτινός σφικτός εναγκαλισμός Μητσοτάκη – Ζούλα έχει χαλαρώσει, η «χημεία» έχει σχετικά αποσυντεθεί ενώ συχνά και οι κλήσεις από το κινητό του προέδρου της ΕΡΤ προς το τηλέφωνο του πρωθυπουργού μένουν αναπάντητες.

    Το σημαντικότερο είναι ότι στο μεσοδιάστημα η διευθύνουσα σύμβουλος Κ. Κασκανιώτη έχει αναλάβει να συντάξει το Στρατηγικό – Επιχειρησιακό Σχέδιο (2024 – 2027) για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ. Κάτι που γνωρίζει σαν την παλάμη της.

    Ο «Λουδοβίκος» του Βορρά και η φαμίλια του

    Το σύνδρομο του «Λουδοβίκου των Αθηνών» έφτασε και στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο Γενικός Διευθυντής της Θεσσαλονίκης αποκαλείται συχνά και «μικρός Ζούλας» και αυτό δεν έχει σχέση μόνο με το μέγεθος του καναλιού.

    Ιούλιος μήνας και τα στελέχη αλλά και οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν τι πρόγραμμα θα έχει το κανάλι την επόμενη χρονιά. Θα συνεχίσουν οι (λίγες) εκπομπές εσωτερικής παραγωγής; Με τα ίδια πρόσωπα; Τις ίδιες ώρες μετάδοσης; Θα παρουσιαστούν καινούρια projects; Η αναβλητικότητα στη λήψη αποφάσεων βέβαια, δεν είναι καινούρια.

    Ο “Louis de Salonique” (έχει γαλλική παιδεία) έχει αφήσει το κανάλι με αναντικατάστατους αντικαταστάτες και κενές θέσεις Διευθυντών & Υποδιευθυντών για πάνω από ένα χρόνο. Άλλες φορές δεν κάνει κανένας αίτηση (τόσο πολύ θέλουν οι εργαζόμενοι να συνεργαστούν μαζί του) και άλλες φορές γιατί οι προσωπικές συμπάθειες & κυρίως οι αντιπάθειες είναι η μοναδική του κρίση.

    Πολλοί πιστεύουν ότι η παραμονή του στη θέση είναι σε συνάρτηση με την παραμονή και του Προέδρου στην ΕΡΤ. Οι περισσότεροι όμως φοβούνται ότι η ΕΡΤ3 σε λίγο καιρό θα ακολουθεί καταϊδρωμένη την TV100 για την οποία σχεδιάζεται η μετατροπή της σε Περιφερειακό μέσο.

    Δημήτρης Καμπουράκης: Προσωπικοί λόγοι τον έθεσαν εκτός Open, επαγγελματικοί τον επαναφέρουν στο πλατό

    Μετά από 9 ολόκληρους μήνες τηλεοπτικής απουσίας ο Δημήτρης Καμπουράκης, κάνει come back στο Action 24 προφανώς έχοντας θεραπεύσει τους προσωπικούς λόγους για τους οποίους αποχώρησε αιφνιδιαστικά από το Open τον περασμένο Οκτώβριο, επικαλούμενος λόγους υγείας (είχε προβλήματα με τη μέση του), αφήνοντας την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στον Παναγιώτη Στάθη. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος αναμένεται να αναλάβει πρωινή εκπομπή το Σαββατοκύριακο.

    Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές για τον Κοκλώνη – Η τύχη του στο Open και η «σφήνα» στο Mega στο κενό που αφήνει η Oscar Productions

    Χείρα βοηθείας τείνει στον παραγωγό Νίκο Κοκλώνη το περιβάλλον Βαγγέλη Μαρινάκη στην Alter Ego Media αναθέτοντας στον ιδιοκτήτη της Barking Well Media και νέες παραγωγές στο Mega πλην αυτής της Σίσσυς Χρηστίδου, όπως την εκπομπή της Δανάης Μπάρκα και του Κώστα Τσουρού ενδεχομένως και το πρόγραμμα της Φαίης Σκορδά.

    Να θυμίσουμε ότι αυτές οι παραγωγές μέχρι στιγμής άνηκαν στην Oscar Productions εταιρεία που σύστησαν ως synergy η alter ego media και ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ.

    Μια τέτοια προοπτική θα τροφοδοτούσε με το απαραίτητο οξυγόνο τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Κοκλώνη που βλέπει τη συνεργασία του με το Open να ασθμαίνει και να στερείται περιθωρίου κινήσεων, όπως θα ήθελε ο παραγωγός. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο Νίκος Κοκλώνης τελειώνει από το Open το επόμενο χρονικό διάστημα διότι αφενός αφήνει στο κανάλι της Παιανίας όλη του την ομάδα, βλ. την Ιζαμπέλα Σασλόγλου η οποία παραμένει στη διεύθυνση ψυχαγωγικού προγράμματος αλλά και άλλα στελέχη.

    Και εγένετο ANTENNA Cinema Productions δια χειρός Κυριακού

    Νέο αίμα στην αγορά των εταιρειών παραγωγής η «Αntenna Κινηματογραφικές Παραγωγές και Διανομές Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» με τον διακριτικό τίτλο «Antenna Cinema Productions».

    Το αντικείμενό της είναι οι υπηρεσίες παραγωγής ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων καθώς και οι δραστηριότητες διανομής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων. Μοναδικός μέτοχός της είναι η «Village Roadshow Οργάνωση και Εκμετάλλευση Επιχειρήσεων Κινηματογράφου και Ψυχαγωγίας Ελλάς Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» και το πρώτο της Δ.Σ. απαρτίζουν ο Γιώργος Ράλλης – πρόεδρος (Chief Financial Officer του Antenna Group), ο Γιώργος Χριστοδούλου – διευθύνων σύμβουλος (CEO της Village Roadshow) και η Ευαγγελία Ντάκουρη – μέλος.

    Η άδεια δεξαμενή καυσίμων της μηχανής του χρόνου στο ΕΣΡ, η νευρικότητα και το αναγκαίο μάθημα anger management

    To Mega πέρασε στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη τον Νοέμβριο του μακρινού 2019 και πλέον ανήκει στην Alter Ego Media. Η μεταβίβαση έχει γίνει γνωστή στο ΕΣΡ, την αρμόδια αρχή που εγκρίνει και ελέγχει τις μεταβιβάσεις των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, ωστόσο για άγνωστους λόγους στο σχετικό excel που υπάρχει στο site με τα μετοχολόγια των καναλιών, φιγουράρουν ονόματα που δεν υφίστανται στη μηντιακή ζωή (Φώτης Μπόμπολας) ούτε καν στην πραγματική ζωή καθώς έχουν αποδημήσει εις Κύριον (Γιώργος Μπόμπολας, Σταύρος Ψυχάρης, Γιώργος Κουρής).

    Όπως φιγουράρει και ένα κανάλι που δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή του ακόμη και οι millennials (ALTER). Ωστόσο η κα Ευτέρπη Κουτζαμάνη, πρόεδρος του ΕΣΡ θέλει να είναι προσεκτική. Είναι η πρώτη γυναίκα που επελέγη ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ήταν και η πρώτη γυναίκα που εισήλθε στο εισαγγελικό σώμα το 1975 έχοντας πολύχρονη επιτυχημένη θητεία στη δικαιοσύνη.

    Το χάος του ΕΣΡ, η έλλειψη προσωπικού, το εύρος των θεμάτων, τα τεχνικά ζητήματα της προκαλούν εκνευρισμό, έκδηλο και εμφανή, στο προσωπικό και τα άλλα μέλη της διοίκησης. Ορισμένοι που ενοχλούνται σφόδρα έχουν διαμηνύσει μάλιστα τα τεκταινόμενα στην οδό Αμερικής και στου Μαξίμου.

    Σολομώντεια λύση για τη διάσωση της Αυγής από τον Κασσελάκη

    Δύο λύσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας της εφημερίδας προσφέρθηκε να δώσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης στη συνάντηση που είχε μετά την Πολιτική Γραμματεία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της «Αυγής».

    Η πρώτη αναφέρεται συνοπτικά στην αποπληρωμή των χρεών της εφημερίδας από τον ίδιο και στη συνέχεια στην παράδοσή της στους εργαζόμενους ώστε να την κρατήσουν εκείνοι και να τη λειτουργήσουν ως αυτοδιαχειριζόμενη.

    Η δεύτερη προτείνει να μπει ιδιώτης στην εφημερίδα, να την αγοράσει δηλαδή κάποιος τρίτος. Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας αρνήθηκαν και τις δύο προτάσεις.

    Ο Γιώργος Λιάγκας και η «φίλη από τα παλιά» Αφροδίτη Γραμμέλη σε νέες τηλεοπτικές περιπέτειες

    Ο Γιώργος Λιάγκας και η Αφροδίτη Γραμμέλη επιβεβαίωσαν την νέα συνεργασία τους στο «Πρωινό» για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν με ένα story στο Instagram του παρουσιαστή της πρωινής ζώνης του ΑΝΤ1.

    «Μια φίλη ήρθε απόψε από τα παλιά» έγραψε όλο νόημα ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής στο story που δημοσίευσε στο Instagram, το οποίο εννοείται και αναδημοσίευσε η νέα τηλεοπτική του συνεργάτιδα. Έτσι, λοιπόν, με αυτόν τον τρόπο ο Γιώργος Λιάγκας και η Αφροδίτη Γραμμέλη επιβεβαίωσαν τα σενάρια που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες μέρες.

    Ο Γιώργος Παπαδάκης, ο παραδοσιακός γάμος με τη Μαρία Αναστασοπούλου και το βελούδινο διαζύγιο on air

    Αυλαία για το καλοκαίρι έριξε η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους τηλεθεατές να παρακολουθούν τον on air αποχαιρετισμό του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Aναστασοπούλου ο οποίος έγινε σε κόσμιο κλίμα και εγκάρδιες φιλοφρονήσεις εκατέρωθεν.

    Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπαδάκης έκανε λόγο για «βελούδινο διαζύγιο», ενώ αποκάλεσε τη δημοσιογράφο «φίλη αδερφική» και τη συνεργασία τους ιδιαίτερα σημαντική.

    Από την πλευρά της, η Μαρία Αναστασοπούλου – η οποία μάλλον δεν πετούσε από τη χαρά της όλα αυτά τα χρόνια ως αποδέκτρια ορισμένων εκφράσεων του εκπομπάρχη, ευχαρίστησε την ομάδα της εκπομπής και τον Γιώργο Παπαδάκη προσωπικά, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι έμαθε πολλά δίπλα του.

    Η φυσική νοημοσύνη του Πρετεντέρη και η τεχνητή νοημοσύνη του «Βήματος» – Το come back του Πρώτου Θέματος

    Έναν χρόνο μετά την ανακοίνωση της εταιρείας που διαχειρίζεται την Καθημερινή και το Kathimerini.gr του Θέμη Αλαφούζου, το Βήμα της Alter Ego Media καινοτομεί αξιοποιώντας τις δυνατότητες της ΑΙ τεχνολογίας. Mέσω αυτής οι αναγνώστες θα μπορούν στο tovima.gr να ακούνε το καθημερινό άρθρο του εκδότη Γιάννη Πρετεντέρη.

    H τεχνολογία αιχμής έχει ενσωματώσει στους αλγόριθμους τη χαρακτηριστική φωνή του καταξιωμένου δημοσιογράφου, έχει «αποτυπώσει« τη χροιά της και εισάγοντας το κείμενο του καθημερινού άρθρου του το μετατρέπει σε ακουστικό περιεχόμενο.

    Η Alter Ego Media αξιοποίησε την ΑΙ τεχνολογία προερχόμενη από την startup Wondercraft. Η Wondercraft με έδρα στο Λονδίνο είναι κορυφαία εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται σε όλον τον κόσμο και έχει συνιδρυτή τον κ. Δημήτρη Νικολάου.

    Λίγες ημέρες μετά το Πρώτο θέμα ανακοίνωσε τη νέα AI-powered αγγλική έκδοση του Πρώτου ΘΕΜΑτος με την υποστήριξη της Google Το project χρηματοδοτήθηκε από το Google Innovation Fund on AI. Η αγγλική έκδοση του Πρώτου ΘΕΜΑτος αποτελεί τον πρώτο ειδησεογραφικό ιστότοπο στη χώρα που λειτουργεί πλήρως με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI). Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία, η οποία έρχεται να προσφέρει μια νέα εμπειρία ενημέρωσης στους αναγνώστες, χρηματοδοτήθηκε από το Google Innovation Fund on AI.

    Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος αξιοποιεί την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, μεταφράζοντας και μεταφέροντας αυτόματα τα πιο δημοφιλή άρθρα του protothema.gr στην αγγλική έκδοση με βάση την αναγνωσιμότητα και με την ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.

    Η υλοποίηση της νέας AI-powered αγγλικής έκδοσης του Πρώτου ΘΕΜΑτος έγινε από την Cloudevo, μετά από επένδυση από το ειδικό ταμείο καινοτομίας της Google που αφορά την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης.

    Το Glomex ως άλλοθι της θερινής ραστώνης στο newsroom της ΕΡΤ

    Η ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι η επαναδημοσίευση του βίντεο για την έρευνα στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό το περασμένο Σαββατοκύριακο οφείλεται σε τεχνικό λάθος της Glomex. Η Glomex εξέδωσε ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας το σφάλμα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την αναστάτωση, ενώ έχει ζητήσει διευκρινίσεις από τη Γερμανία για την προέλευση του προβλήματος.

    5 εκατ. ευρώ για εκδότες

    Δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η απόφαση του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Παύλου Μαρινάκη για τη χρηματοδότηση εφημερίδων πανελλαδικής, τοπικής και περιφερειακής εμβέλειας, παρόχων περιφερειακής εμβέλειας, ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών και επιχειρήσεων ηλεκτρονικού Τύπου. Το πρόγραμμα ανέρχεται σε 5.043.890 ευρώ και καλύπτει το 2% του τζίρου που κατέβαλαν στον ΕΔΟΕΑΠ 492 επιχειρήσεις ΜΜΕ το έτος 2022.

    Ο Φιλιππάκης στο Βορρά

    Ο Γιάννης Φιλιππάκης επεκτείνει τη δραστηριότητά του στον χώρο των media εκτός Αθηνών. Αυτή την εβδομάδα ιδρύθηκε η εταιρεία «Μακεδονική Ενημέρωση Εκδόσεων και Εκμεταλλεύσεων Ραδιοφωνικών Επιχειρήσεων Ε.Ε.», η οποία έχει ως κύριο αντικείμενο τις εκδόσεις και το ραδιόφωνο.

    Βασισμένη στη Θεσσαλονίκη και υπό τον έλεγχο του ομίλου των εφημερίδων Δημοκρατία, Εστία και Espresso, η νέα εταιρεία εξετάζει την εξαγορά στη Μακεδονία, με προοπτική για τη δημιουργία νέας εφημερίδας στη Θεσσαλονίκη.

    Mega: Κυρίαρχη δύναμη στην ενημέρωση τη σεζόν 2023-2024

    Η πρώτη δύναμη στην ενημέρωση ήταν το MEGA τη σεζόν 2023 – 2024 (Σεπτέμβριος – Ιούνιος). Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ», η ναυαρχίδα της ενημέρωσης του MEGA, ισχυροποίησε τη δυναμική του και παρέμεινε η πρώτη επιλογή των πολιτών με σημαντικό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.

    Οι ειδήσεις του MEGA με παρουσιάστριες τη Ράνια Τζίμα (Δευτέρα-Πέμπτη) και την Κατερίνα Παναγοπούλου (Παρασκευή-Κυριακή), και βασικό σχολιαστή τον Γιάννη Πρετεντέρη, συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό τηλεθεατών, 474.000, από όλα τα δελτία ειδήσεων, ανεξαρτήτως ώρας μετάδοσης. Αναλυτικά: MEGA 474.000, STAR 394.000, ΣΚΑΪ 371.000, ALPHA 359.000, ANT1 306.000, OPEN 224.000, ΕΡΤ1 191.000.

    Ειδικότερα, στο σύνολο του κοινού οι ειδήσεις του MEGA κέρδισαν την πρωτιά με μέσο όρο 13,8%, ενώ στο δυναμικό κοινό 18-54 ανέβηκαν στην κορυφή με μέσο όρο 13,7%.

    Το ποδόσφαιρο σε πρώτο πλάνο στο MEGA

    Η ποδοσφαιρική χρονιά που πέρασε επιφύλασσε πρωτόγνωρες συγκινήσεις για τους φιλάθλους, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό που μετέδωσε το MEGA. Ο ιστορικός τελικός κατέγραψε ασύλληπτα ποσοστά τηλεθέασης, αγγίζοντας το 55,7% στο γενικό σύνολο και το 57,4% στο δυναμικό κοινό. Το MEGA κατέγραψε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης μεταδίδοντας τις πιο δυνατές αναμετρήσεις των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης για το UEFA Champions League, με αποκορύφωμα τον μεγάλο τελικό στις αρχές Ιουνίου που σημείωσε 38,4% στο δυναμικό κοινό και 36,4% στο γενικό σύνολο.

    Δημοσιογράφος ο 7ος υποψήφιος στο ΠΑΣΟΚ

    Ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, εκφράζει την αφοσίωσή του στην παράδοση του κινήματος και υπογραμμίζει την στήριξή του στον Ανδρέα Παπανδρέου, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα προδώσουν τις αρχές του κόμματος.

    Θλίψη από τον Στέλιο Σγουράκη για τον πατέρα του πικρία και μομφή στον Ζούλα

    Ο Στέλιος Σγουράκης αναρτά στα social media μια συγκινητική ανάρτηση αποχαιρετώντας τον πατέρα του, τον σκηνοθέτη Γιώργο Σγουράκη, ο οποίος πρόσφατα απεβίωσε. Στην ανάρτησή του, αναφέρει ότι η κληρονομιά που άφησε ο πατέρας του είναι βαριά, αλλά επιβεβαιώνει το χρέος τους να συνεχίσουν το έργο της καταγραφής και διάσωσης του πολιτισμού του τόπου. Παράλληλα, εκφράζει τη θλίψη του για τη στάση ορισμένων ανθρώπων που δεν ονομάζει, υπονοώντας ότι αυτή η στάση πλήγωσε βαθιά τον πατέρα του.

    Η ανάρτηση περιλαμβάνει μια φωτογραφία με την άδεια καρέκλα του πατέρα του στο γραφείο του, συμβολίζοντας την απουσία του και τη συνέχιση της κληρονομιάς του. Ο Στέλιος Σγουράκης κλείνει την ανάρτησή του με έναν αποχαιρετισμό προς τον πατέρα του, υπογραμμίζοντας τη συνεχή δέσμευσή τους στο έργο που εκείνος ξεκίνησε, συνεργαζόμενος με τη μητέρα του για σχεδόν πενήντα χρόνια.

    Alpha: Έρχεται το Μoney Drop

    Μετά από 6 χρόνια, το «Money drop» επιστρέφει στις οθόνες μέσα από τη συχνότητα του Alpha. Ο σταθμός εξασφάλισε τα δικαιώματα του βρετανικού game show, με στόχο να εντάξει και δεύτερο τηλεπαιχνίδι στο πρόγραμμά του, μιας και επιστρέφει και το Deal με παρουσιαστή τον αθλητικογράφο Γιώργο Θαναηλάκη.

    Να θυμίσουμε πως το «Money drop» μεταδόθηκε για πρώτη φορά στο Mega με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου για δύο σεζόν (2010-2011), ενώ επανήλθε στο Star με παρουσιάστρια τη Βίκυ Σταυροπούλου το 2017 για μια σεζόν.

    Στο 98% η κάλυψη για Ακρίτες

    Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προωθεί νέο και ολοκληρωμένο σχέδιο για την κάλυψη των «Λευκών Περιοχών» στην Ελλάδα, με την εγκατάσταση Συμπληρωματικών Σταθμών Κάλυψης (ΣΣΚ). Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη διανομή τηλεοπτικού σήματος μέσω επίγειων ή δορυφορικών διαύλων, εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε προγράμματα ελεύθερης λήψης για τους πολίτες των περιθωριακών και ακριτικών περιοχών (98% κάλυψη).

    Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, οι ακριτικές περιοχές είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση, επιδιώκοντας τη βελτίωση της καθημερινότητας και των ευκαιριών των πολιτών. Η πρώτη φάση του έργου εστιάζεται στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, ενώ προηγείται τεχνική μελέτη για τη βέλτιστη τοποθέτηση των σταθμών.

    Στόχος είναι η μείωση του ψηφιακού χάσματος και η ενίσχυση της επικοινωνίας και πληροφόρησης, προάγοντας ταυτόχρονα τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στον τομέα των επικοινωνιών και την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων και περιφερειών.

    Ο Βαγγέλης Ιωάννου νέος πρόεδρος στον ΠΣΑΤ – Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών

    Νέα Διοίκηση, Πρωτοβάθμιο και Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς και Εξελεγκτική Επιτροπή απέκτησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για τα επόμενα 3 χρόνια, μετά τις αρχαιρεσίες, που πραγματοποιήθηκαν τηνΠαρασκευή 28 Ιουνίου. Σύμφωνα με το πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής ψήφισαν 563 μέλη, με 555 έγκυρα ψηφοδέλτια και 8 άκυρα.

    Οι υποψήφιοι έλαβαν:

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

    Πρόεδρος: Ιωάννου Ευάγγελος 310 (εκλέγεται), Δάρας Γιάννης 210.

    Α΄Αντιπρόεδρος: Σταραμόπουλος Μάνος 255 (εκλέγεται), Αμερικάνου Χριστίνα 245.

    Β΄Αντιπρόεδρος: Τριανταφυλλίδης Γεώργιος 263 (εκλέγεται), Αλεξόπουλος Κώστας 211.

    Γενικός Γραμματέας: Θεοδωρακόπουλος Γιάννης 271 (εκλέγεται), Μπουλούκος Δήμος 233.

    Ταμίας: Βύζικα Αγγελική 269 (εκλέγεται), Αντωνίνης Τάσος 212.

    Μέλη: Θεοδωρακοπούλου Ζέτα 231 (εκλέγεται), Τραπεζανίδης Γεώργιος 224 (εκλέγεται), Τσώνης Νίκος 176 (εκλέγεται), Δημακός Άκης 170 (εκλέγεται), Κανελάκης Δημήτρης 170 (εκλέγεται), Παπουτσάκης Αντώνης 165 (εκλέγεται), Χατζηδημητρίου Κώστας 149 (εκλέγεται), Γερακάρης Παύλος 142 (εκλέγεται), Αβραμίδης Στέφανος 130, Σηφάκης Νίκος 118, Κουκάκης Σταύρος 116, Αντωνόπουλος Αντώνης 114, Κουβεντίδης Γιώργος 114, Παγιωτέλης Νίκος 107, Τουτσίδης Κώστας 105, Χρυσός Μάνος 88, Δούκας Βασίλης 84, Πλακίδας Λευθέρης 73, Γερογιάννης Ευάγγελος 71, Οικονομόπουλος Γιώργος 67, Λαμπρόπουλος Κώστας 62, Στοάκης Βασίλης 42,

    Μιλτιάδης Κασσάρας κατά Μαρίνας Σάττι με καταγγελία για clopyright

    Ο συνθέτης Μιλτιάδης Κασσάρας καταγγέλλει την τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων στη μουσική σύνθεση του τραγουδιού «Αχ Θάλασσα». Η δισκογραφική εταιρεία της τραγουδίστριας, Minos EMI, έχει λάβει εξώδικο για την υπόθεση, αντικρούοντας τις κατηγορίες με νομικά επιχειρήματα.

    Οι επιχειρήσεις εστιάζουν στην ομοιότητα του ήχου των κομματιών και των οργάνων, καθώς και στις συγχορδίες, με τον Κασσάρα να απαιτεί την αποκατάσταση της πραγματικότητας.

    Και όμως η Κ. Καραβάτου επιστέφει

    Η εκπομπή «My Style Rocks» ετοιμάζεται να επιστρέψει στον ΣΚΑΪ με νέο κύκλο, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

    Η Κατερίνα Καραβάτου θα παραμείνει στη θέση της παρουσιάστριας, ενώ αναμένονται αλλαγές στην κριτική επιτροπή, με τον Στέλιο Κουδουνάρη να παραμένει σταθερά εκεί.

    Η Εύη Κουτσαυτάκη αναβαθμίζει τον Λάμπρο Κωνσταντάρα

    Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, γνωστό τηλεοπτικό πρόσωπο και εγγονός του αείμνηστου ηθοποιού με το ίδιο όνομα, θα ηγηθεί της ομάδας ψυχαγωγίας του ΣΚΑΪ για το καλοκαίρι, στη ζώνη 3:00 – 5:00.

    Στην ομάδα θα συμμετέχουν οι Ισίδωρος Φίκαρης, Κωνσταντίνος Αρτσίτας, Μάρτζυ Λαζάρου και Μαρία Φραγκάκη.

    Χωρίς summer-live το Open

    Η καλοκαιρινή εκπομπή στο OPEN φαίνεται να μην θα πραγματοποιηθεί φέτος, καθώς η απόφαση έχει ληφθεί επίσημα. Το κανάλι αποφάσισε να μην την υλοποιήσει λόγω ανασφάλειας γύρω από το μέλλον της συνεργασίας Κοκλώνη – Σαββίδη, ειδικά σε θέματα χρηματοδότησης και τηλεθέασης.

    Αυτή την εξέλιξη επιβεβαίωσαν έμμεσα και οι Γιώργος Παπαδόπουλος και Γαλάτεια Βασιλειάδη, που είχαν αναφερθεί ως πιθανοί παρουσιαστές.

    Κλείδωσε το ζευγάρι Ελένη Χατζίδου και Ετεοκλής Παύλου

    Tο Star ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με την Ελένη Χατζίδου και τον Ετεοκλή Παύλου. Για τρίτη τηλεοπτική σεζόν, η Ελένη και ο Ετεοκλής θα συνεχίσουν να «σερβίρουν» καθημερινά, μαζί με τους συνεργάτες τους, ένα ανανεωμένο Breakfast@Star.

    Επίσης το Star ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τη Ζήνα Κουτσελίνη («Αλήθειες με τη Ζήνα»).

    Διαβάστε επίσης:

    Τι θέλει ο Ατζούν από τον Αλαφούζο, κάτι τρέχει με Ιβάν – Κοκλώνη, η Φαίη και η Μαρία στον Σκάι και γιατί η Μόσχα μπλόκαρε 4 ελληνικά ΜΜΕ

    Το «ναυάγιο» του Νίκου Κοκλώνη, το «ευχαριστώ που σου χρωστώ» σε Κυριακόπουλο, Μαρινάκη, Σαββίδη και οικογένεια Βαρδινογιάννη, η πικρία για τους λυκό-φιλους που τον αποκαλούσαν «λ@μ%γιο»

    Κατηγορίες Παπαστάθη για Ζούλα, Παπαδάκη, Ελματζιόγλου, η «κόκκινη» Νατάσα, η Ζήνα με τα χάμπουργκερ και ο τουρκικός χαβάς της Κουτσαυτάκη