Ένα τέλειο και υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας

Ένα τέλειο και υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας φτιάχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης και μας δείχνει τον τρόπο να το έχουμε κι εμείς στην κουζίνα μας! Μία συνταγή που θα αγαπήσουμε.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

150 γρ. κάσιους

Για τη βάση

100 γρ. βρόμη
170 γρ. αμύγδαλα, ωμά
50 γρ. λάδι καρύδας
70 γρ. χουρμάδες, απυρήνωτοι
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

120 γρ. χυμό λεμονιού
10 γρ. κορν φλάουρ
200 γρ. κρέμα καρύδας
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
40 γρ. μέλι
2 κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση

50 γρ. μαύρα μούρα (blackberries)
50 γρ. σμέουρα (raspberries)
10 γρ. ινδοκάρυδο
φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ τα κάσιους, προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν, και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 2 ώρες.

Στραγγίζουμε τα κάσιους.

Για τη βάση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170o C στον αέρα.

Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τη βρόμη, τα αμύγδαλα, και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν.

Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, τους χουρμάδες, το αλάτι, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20×20 εκ. που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.

Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.

Για την κρέμα

Βάζουμε τα κάσιους στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.

Βάζουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.

Ρίχνουμε το μείγμα του χυμού στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και προσθέτουμε την κρέμα καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι, τον κουρκουμά, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Συνταγή που «μυρίζει» μαμά: Χοιρινός λαιμός με αγκινάρες στη χύτρα ταχύτητας από τον Άκη

Η συνταγή του Άκη για πεντανόστιμους παραδοσιακούς κουραμπιέδες

Μπιφτέκια ψαριού: Η εύκολη και νόστιμη συνταγή που θα αγαπήσετε

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση