Ένα γνώριμο πιάτο με μία νέα πρόταση από τον αγαπημένο μας σεφ

Ένα αλλιώτικο μπριάμ μαγειρεύει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης και μας δείχνει την τέλεια συνταγή για να το φτιάξουμε. Ο σεφ ετοιμάζει μπριάμ με γιαούρτι, ένα γνώριμο πιάτο με μία εντελώς νέα πρόταση, που θα προσθέσει μέγιστη απόλαυση στο τραπέζι μας.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

1 μελιτζάνα
2 καρότα
1 πατάτα
1 κολοκυθάκι, μεγάλο
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι
2-3 σκ. σκόρδο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
δεντρολίβανο
ρίγανη
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
2 ντομάτες
2 κ.σ. μέλι

Για το γλάσο του γιαουρτιού

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αβγό
παρμεζάνα, λίγη
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
θυμάρι
ρίγανη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Παράλληλα κόβουμε όλα τα λαχανικά μας και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ. Τη μελιτζάνα σε κύβους 2 εκ., τα καρότα σε λεπτές φέτες 1 εκ., την πατάτα με την φλούδα σε κύβους 2 εκ., το κολοκύθι σε κάθετες φέτες 3-5 εκ., την κίτρινη-κόκκινη-πράσινη πιπεριά σε λωρίδες 5 εκ. και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες .

Προσθέτουμε στο μπολ το σκόρδο αφού το ψιλοκόψουμε, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά μας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σοτάρουμε σε δόσεις (4-5 δόσεις) τα λαχανικά μας για περίπου 2-3 λεπτά η κάθε μία. Προσοχή, όχι όλα μαζί γιατί έτσι θα βράσουν.

Βάζουμε την κάθε δόση σε ένα ταψί, μόλις είναι έτοιμη.

Μόλις βάλουμε όλα μας τα λαχανικά στο ταψί προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση