ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπέροχο κοτόπουλο ετοιμάζει για εμάς σήμερα ο Γιώργος Τσούλης, δείχνοντάς μας την τέλεια συνταγή για να το συνδυάσουμε με το απόλυτο φρούτο της εποχής, τα σταφύλια.
Εάν θέλουμε λιγότερη οξύτητα και πιο έντονη γλυκιά γεύση, προσθέτουμε λίγο μέλι κατά το σοτάρισμα των σταφυλιών.
Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα κομμένα στη μέση
250-300 γρ. σταφύλια κόκκινα, χωρίς κουκούτσι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 κλ. δεντρολίβανο, φρέσκο
3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
Χυμό από μισό λεμόνι
50 ml λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κοτόπουλο, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης.
Έπειτα, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Αμέσως μετά, αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Κατόπιν, σβήνουμε με κρασί αφήνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί κι έπειτα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το δεντρολίβανο, τα σταφύλια και τα αφήνουμε για ακόμα 3-4 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: giorgostsoulis.com
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΙΚΕΑ: Nέα προϊόντα – Ανακαλύψτε τις νέες χειμωνιάτικες τάσεις από την ΙΚΕΑ
- Ουκρανία: Ο νέος πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τη Ρωσία έκανε πτήση 15 λεπτών με ταχύτητα μεγαλύτερη από Mach 11
- Βιομηχανία χρωμάτων: «Καμπανάκι» για τους ευρωπαϊκούς δασμούς στις κινέζικες εισαγωγές
- ΔΕΔΔΗΕ: Νέα εφαρμογή δείχνει πόση ενέργεια παράγεται από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε όλη την Ελλάδα