Ένα ελαφρύ πιάτο που θα μας συναρπάσει γευστικά!

Οι βελουτέ σούπες έχουν γίνει το αγαπημένο μαγειρικό trend, ιδιαίτερα για το χειμώνα. Είναι ελαφριές, θρεπτικές και πεντανόστιμες. Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει σήμερα την τέλεια συνταγή για βελουτέ σούπα με πράσο και πατάτα.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. πράσα, το λευκό μέρος
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. πατάτες
50 γρ. κρασί λευκό
1300 γρ. ζωμό λαχανικών
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για το σερβίρισμα

150 γρ. μπέικον
2 πράσα
200 ml ηλιέλαιο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
πιπέρι
ψωμί
1 κ.γ. κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα πράσα σε κυβάκια, το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά για να μαλακώσουν.

Κόβουμε την πατάτα σε μικρά κυβάκια και τη βάζουμε στην κατσαρόλα.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Αν η σούπα είναι πολύ σφιχτή αραιώνουμε με λίγο νερό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή σύσταση.

Για το σερβίρισμα

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Τα Χριστούγεννα «μυρίζουν» μελομακάρονα – Η παραδοσιακή νόστιμη συνταγή από την Αντωνία Κατή

Η συνταγή που θα ερωτευθούμε: Κοχύλια με κοτόπουλο, μπρόκολο και σάλτσα τυριού

Μία ενδιαφέρουσα γευστική πρόταση: Πικάντικο αρνίσιο μπούτι με πουρέ λευκής μελιτζάνας

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση