ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυτή η συνταγή που ετοιμάζει για εμάς η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου υπόσχεται να μας λύσει τα χέρια για το καλοκαίρι, με ένα πιάτο που φτιάχνεται πανεύκολα και χαρίζει αξέχαστη νοστιμιά!
Από Βόρεια Ελλάδα έως Νότια, σε όλα τα σπίτια, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μαγειρευτεί αυτό το φαγητό το καλοκαίρι. Το συναντούμε σε πολλές παραλλαγές, με διάφορες ονομασίες, αλλά η νοστιμιά είναι πάντα η ίδια.
Υλικά
2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μεγάλα καρέ
2 κολοκύθια κομμένα σε μεγάλα καρέ
2 μέτριες ντομάτες
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μεγάλα καρέ
1 πατάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γραμ. φέτα κομμένη σε καρέ ή χοντρά τρίμματα
Εκτέλεση
Για το τουρλού κατσαρόλας, πλένουμε πρώτα όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε καρέ.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασoτέ κατσαρόλα και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι για 2΄.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για να λαδωθούν για 2΄- 3΄.
Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια και τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε για 20΄ (χωρίς προσθήκη νερού).
Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα τρίμματα ή τα καρέ φέτας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σκεπάζουμε 5΄ την κατσαρόλα και σερβίρουμε το τουρλού λαχανικών με τραγανό φρέσκο ψωμί.
Τρώγεται και κρύο σαν σαλάτα.
Πηγή: argiro.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αθανάσιος Λιάγκος: Είναι μονόδρομος η συμμετοχή των λιμένων σε ενεργειακές κοινότητες
- ΣΦΕΕ: Σήμερα συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη, τι θα συζητηθεί
- Ανανέωση στην Αρχαιολογική Εταιρεία – Νέος Γενικός Γραμματέας ο Νίκος Καλτσάς
- Μαρίνα Χατζημανώλη: Μειώθηκε κατά 30% ο ετήσιος φόρος για τα πράσινα πλοία που εγγράφονται στο Κυπριακό νηολόγιο