Ένα πεντανόστιμο πιάτο για τις πρώτες κρύες ημέρες

Μία διαφορετική γεύση μας προτείνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης, που ετοιμάζει σούπα βελουτέ με κάστανα και κολοκύθα. Ένα πολύ γευστικό πιάτο, που θα γίνει αγαπημένο για τις ημέρες του χειμώνα.

Δοκιμάστε το!

#tsoulotip: 1. Προσέχουμε να μη μαυρίσει το πράσο κατά το σοτάρισμα για να μην πικρίσει. 2. Αν η σούπα μας είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.

Υλικά

300 γρ. κάστανα, βρασμένα και ξεφλουδισμένα

500 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια

2 λευκά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 καρότο, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

1 στικ σέλερι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

1 πράσο, μόνο το λευκό μέρος του, χοντροκομμένο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 κύβους ζωμό μανιταριών

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

50 ml κρασί, λευκό

1 lt νερό, χλιαρό ή ζεστό

120 ml γάλα καρύδας

Ελαιόλαδο

Γιαούρτι, για το σερβίρισμα προαιρετικά

Φύτρες, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σέλερι για 2 λεπτά.

Έπειτα, ρίχνουμε το καρότο, το σκόρδο, την κολοκύθα, τα κάστανα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα

Ύστερα, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί, περιμένοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί.

Αφού εξατμιστεί, μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, ρίχνουμε τους κύβους, το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.

Μόλις μαλακώσουν τα υλικά μας, αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο multi

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

H τέλεια συνταγή για τα αγαπημένα μας λαχματζούν από τον Άκη Πετρετζίκη

Η εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή της καραντίνας: Τηγανιά με απάκι & μανιτάρια

Η συνταγή για να γλείφουμε τα δάχτυλά μας: Καραμελωμένος σολομός από τον Άκη Πετρετζίκη

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση