Με τα υλικά του παστίτσιου φτιάχνουμε ψεύτικο παστίτσιο σε 20΄.

Το αγαπημένο μας φαγητό σε ελάχιστο χρόνο μας ετοιμάζει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και μας δείχνει την τέλεια συνταγή για να το καταφέρουμε. Ένα πιάτο πεντανόστιμο, που θα μας γίνει συνήθεια.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
1 καρότο τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο και 1 πρέζα κανέλα
1 κ.σ. κοφτή πελτές ντομάτας
1 λίτρο νερό ή ζωμό
2 φλ. κοφτό μακαρονάκι
1 φλ. γάλα φρέσκο
1 γεμάτη κ.σ. κορν φλάουρ
1/2 φλ. κεφαλοτύρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το παστίτσιο στο τηγάνι, ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο.

Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά.

Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά.

Βράζουμε για 10 λεπτά.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά.

Ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε το παστίτσιο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε το μισό κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει. Αν θέλετε πασπαλίστε με λίγο κεφαλοτύρι και αφήστε το λίγα λεπτά στο γκριλ του φούρνου να κάνει κρούστα από λιωμένο τυρί.

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.

Δείτε τα μυστικά της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου για τέλειο παστίτσιο στο τηγάνι εδώ.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε ακόμη:

Μία διαφορετική συνταγή που θα αγαπήσετε: Μπακαλιάρος αγιορείτικος με δαμάσκηνα

Τα τέλεια σουτζουκάκια με ρύζι που θα αρέσουν σε όλους – Η εύκολη συνταγή από την Αργυρώ

Ένα πεντανόστιμο και ελαφρύ πιάτο: Βελουτέ σούπα με γλυκοπατάτα και μπέικον

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση