ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
Την πιο νόστιμη συνταγή για τιραμισού σοκολάτας έχει ετοιμάσει ο Άκης Πετρετζίκης.
Μια εύκολη συνταγή, που μπορούμε όλοι να εκτελέσουμε με απλά βήματα.
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 200 γρ. καφέ, εσπρέσο ρόφημα ή στιγμιαίο καφέ
- 100 γρ. νερό
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 40 γρ. λικέρ καφέ, προαιρετικά
Για την κρέμα
- 5 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 20 γρ. λικέρ καφέ, προαιρετικά
- 150 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 350 γρ. σαντιγί, χωρίς ζάχαρη
Για τη σύνθεση
- 300 γρ. σαβαγιάρ
- 20 γρ. κακάο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το σιρόπι
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον καφέ, το νερό, τη ζάχαρη, το λικέρ και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Για την κρέμα
- Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει δημιουργώντας μπεν μαρί.
- Ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα χειρός για 5-7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Καθώς ανακατεύουμε χρειάζεται να παίρνουμε το μείγμα και περιμετρικά από τα τοιχώματα του μπολ. Αφαιρούμε και αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βάζουμε το λικέρ, τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά για λίγη ώρα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσοχή, ανακατεύουμε λίγη ώρα για να μην κόψει το μείγμα.
Για τη σύνθεση
- Βουτάμε τα σαβαγιάρ, από την πλευρά της ζάχαρης, μέσα στο κρύο σιρόπι και τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×32 εκ. Φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την βάση του σκεύους.
- Απλώνουμε τη μισή κρέμα από πάνω και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να δέσει το γλυκό.
- Πασπαλίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε με 1 κ.σ. από το σιρόπι.
Πηγή: akispetretzikis.gr
Διαβάστε επίσης:
Σπαγγέτι Alfredo από τον Άκη Πετρετζίκη
Πίτσα ναπολιτάνα από τον Άκη Πετρετζίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- NASA: Το Parker Solar Probe πλησιάζει στο κοντινότερο σημείο από τον Ήλιο την παραμονή των Χριστουγέννων
- BriQ Properties: Τα όρια διακύμανσης για τη μετοχή στις 27 Δεκεμβρίου
- Βρετανία: Επέλεξε το παρεκκλήσι ενός νοσοκομείου για τη Χριστουγεννιάτική ομιλία του
- Συρία: Τρεις υγειονομικοί κατέθεσαν πως δέχθηκαν πιέσεις από το καθεστώς Άσαντ για να αρνηθούν τη χρήση χημικών όπλων