Με αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου υπόσχεται ότι θα προκαλέσετε γευστικό… ντελίριο.

Μία εύκολη και άκρως απολαυστική λύση μας προτείνει για σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, εάν ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει τι θα μαγειρέψουμε! Μακαρονόπιτα με τυριά, που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Υλικά

500 γραμ. μακαρόνια χοντρά
200 γραμ. ζαμπόν βραστό ψιλοκομμένο
200 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200 γραμ. κασέρι τριμμένο
200 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
4 αυγά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια για την εύκολη μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο, για 5 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.

Τα σουρώνουμε καλά.

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα τριμμένα τυριά.

Σε στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 28 ή 30 εκ., καλά βουτυρωμένο, απλώνουμε το 1/3 των μακαρονιών τοποθετώντας τα κυκλικά.

Πασπαλίζουμε με το 1/3 του μίγματος των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν.

Επαναλαμβάνουμε με το 1/3 των μακαρονιών, το 1/3 των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν.

Καλύπτουμε κυκλικά με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τυριά.

Χτυπάμε το γιαούρτι με σύρμα σε μπολ, ν’ αφρατέψει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας τα καλά.

Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε μ’ αυτό τη μακαρονόπιτα. Αν θέλουμε καλύπτουμε την επιφάνεια με φέτες ντομάτας.

Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμους C, σε αέρα, για 20 λεπτά.

Αφού κρυώσει ελαφρά την κόβουμε τρίγωνα κομμάτια σαν τούρτα.

Τη σερβίρουμε με αρωματική σάλτσα ντομάτας.

Πηγή: argiro.gr