ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
Μια εύκολη και γευστική συνταγή για σουφλέ που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!
Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει ένα σουφλέ με τέσσερα τυριά για να απολαύσουμε στο μεσημεριανό τραπέζι ή στο βραδινό δείπνο του σαββατοκύριακου.
Συστατικά
- 200 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. μανιτάρια champignon
- 1 κ.σ. θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. γκούντα, τριμμένο
- 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 150 γρ. ένταμ, τριμμένο
- 150 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 600 γρ. γάλα
- 5 αβγά, μεσαία
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 400 γρ. ψωμί για τοστ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα παντού. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 5-8 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος από τα μανιτάρια.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα τυριά, τη ρίγανη, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
- Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ. και κάνουμε στη βάση του μια στρώση από ψωμί του τοστ.
- Απλώνουμε το μισό μπέικον, τα μισά τυριά και καλύπτουμε με μια δεύτερη στρώση ψωμιού. Απλώνουμε το υπόλοιπο μπέικον και τα υπόλοιπα τυριά.
- Περιχύνουμε με τα υγρά υλικά με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να απορροφήσει υγρασία όλο το ψωμί. Ιδανικά μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη, για 2-3 ώρες.
- Ψήνουμε για 30-40 λεπτά και σερβίρουμε.