Μία σπιτική συνταγή με πλούσια γεύση

Μία διαφορετική συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης. Ο σεφ ετοιμάζει χοιρινό λαιμό με αγκινάρες στην χύτρα ταχύτητας, ένα πιάτο με άρωμα μαμάς.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

1 1/2 κιλό χοιρινό, λαιμό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
800 γρ. πατάτες
2 πράσα
2 καρότα
750 γρ. αγκινάρες
100 γρ. κρασί λευκό
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1/2 ματσάκι άνηθο
500 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

άνηθο
1 λεμόνι
ελαιόλαδο
πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά.

Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια 2-3 εκ., βάζουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

Μεταφέρουμε στη χύτρα ταχύτητας και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε το χοιρινό και αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τα σκόρδα σε φέτες, τα πράσα σε μικρά κομμάτια, τα καρότα σε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας. Σοτάρουμε να πάρουν χρώμα.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η συνταγή του Άκη για πεντανόστιμους παραδοσιακούς κουραμπιέδες

Μπιφτέκια ψαριού: Η εύκολη και νόστιμη συνταγή που θα αγαπήσετε

Το τέλειο γλυκό για την καραντίνα: Πεντανόστιμο μπανόφι με λίγα υλικά & απλά βήματα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση