Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει πιτάκια με αρνί για να μην πάει τίποτα χαμένο από το πασχαλινό τραπέζι.

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. αρνί, ψημένο ή όποιο κρέας έχει περισσέψει
  • 250 γρ. κέτσαπ
  • 250 γρ. mix τυριών
  • 2 κ.σ. μαϊντανό

Για τη σύνθεση

  • 1020 γρ. πίτες χορταρικών
  • 260 γρ. μοτσαρέλα

Για το σερβίρισμα

  • γιαούρτι στραγγιστό
  • μαϊντανό

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και την πιπεριά ψιλοκομμένα, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Βάζουμε το αρνί ψιλοκομμένο και σοτάρουμε 1 λεπτό.
  • Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε την κέτσαπ, το τυρί, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τις πίτες στη μέση και μοιράζουμε τα 200 γρ. από το τυρί.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε χωνάκι.
  • Μεταφέρουμε τα μισά χωνάκια σε ταψί με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο για να σχηματίσουμε έναν κύκλο με κενό στο κέντρο τους.
  • Πασπαλίζουμε με 30 γρ. τυρί και τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα χωνάκια. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Τοποθετούμε στο κέντρο ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο που το έχουμε κάνει μπάλα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε ένα μπολ με το γιαούρτι. Απλώνουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Αντίστροφη μέτρηση για τα σχολεία: Επιστρέφουν στα θρανία όλοι οι μαθητές

Χωρίς όρια στην Πάτρα: Γεμάτες οι σκάλες μετά τις 11 – Ξέφρενο πάρτι στην Παντάνασσα (pics&video)