ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η επιστροφή του Καλημέρη στο OPEN και τι λέει ο Παναγιωτόπουλος, το ραντεβού των Χατζηνικολάου-Φιλιππόπουλου με τον Μπρατάκο και τι ζητάει ο Ζούλας
Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό ψαρονέφρι (χοιρινό φιλέτο) κομμένο σε μενταγιόν
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 12 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. κονιάκ
- 3/4 φλ. κόκκινο κρασί
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 2-3 κόκκοι μπαχάρι
- 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το ψαρονέφρι με δαμάσκηνα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Βάζουμε μέσα το κρέας και το ροδίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο, και σοτάρουμε για 2-3΄ έως ότου το κρεμμύδι γίνει διάφανο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ και προσθέτουμε το θυμάρι, το δαφνόφυλλο και το μπαχάρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 20′ περίπου.
Ρίχνουμε μέσα και την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε με βελούδινο πουρέ πατάτας: τον στρώνουμε κάτω και από πάνω το κρέας με τη σάλτσα και τα δαμάσκηνα.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε ακόμη:
H τέλεια συνταγή για ονειρεμένο σουφλέ αλλαντικών
Η συνταγή με λίγες θερμίδες που θα αγαπήσετε: Λαχανόρυζο λεμονάτο
Ένα πιάτο του Άκη που θα αγαπήσουμε: Χοιρινό ρολό γεμιστό με πέστο
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Goldman Sachs: Αγοράστε χρυσό – Τιμή στόχος τα 3.000 δολάρια ανά ουγγιά στο τέλος του 2025
- Μαίρη Τζαχάρη: Δωρεά $50 εκατομμυρίων της ομογενούς στο ΜΕΤ της Νέας Υόρκης
- Prosperty – Ελληνικό Κτηματολόγιο: Στρατηγική συνεργασία για την ψηφιακή αναβάθμιση της αγοράς ακινήτων
- Τα ορατά και μη ορατά της τέχνης – Έκθεση Νάκη Παναγιωτίδη στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή