Η ώρα για την αγαπημένη μας πασχαλινή λιχουδιά έφτασε!

Την ιδανική συνταγή για τέλεια πασχαλινά κουλουράκια μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης. Πρόκειται για την αγαπημένη πασχαλινή λιχουδιά που όλοι λατρεύουμε και ετοιμάζουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο σπίτι μας.

Δοκιμάστε την!

Υλικά

300 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 γρ. μαστίχα, προαιρετικά
7 γρ. μαχλέπι, προαιρετικά
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κρόκους, από μεσαία αβγά
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
100 γρ. γάλα
900 γρ. αλεύρι μαλακό
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει.

Προαιρετικά, χτυπάμε σε ένα γουδί 1 κ.σ. ζάχαρη με τη μαστίχα για να σπάσει και αφήνουμε στην άκρη.

Σταματάμε το μίξερ και βάζουμε τον χυμό, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας, τους κρόκους, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα, 3-4 κ.σ. από το αλεύρι και αλάτι.

Προαιρετικά προσθέτουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι.

Χτυπάμε για 1-2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.

Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και ανακατεύουμε.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η νηστίσιμη συνταγή που θα τρελάνει τον ουρανίσκο σας: Μύδια σαγανάκι

Μία ιδανική σπιτική συνταγή για την Σαρακοστή: Πατάτες γιαχνί με καλαμαράκια

Μία πεντανόστιμη νηστίσιμη συνταγή: Vegan μπιφτέκια με φυτικό τυρί στο φούρνο

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση