Το λαμπρόψωμο είναι ένα Πασχαλινό ψωμί, κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι, που κόβεται παραδοσιακά τη βραδιά της Ανάστασης.

Την πιο νόστιμη συνταγή για να φτιάξουμε το πιο λαχταριστό και αφράτο λαμπρόψωμο έχει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά Συνταγής

500 γραμ. αλεύρι ολικής
200 γραμ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκι
1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
1/2 κ.γλ. μαστίχα (κοπανισμένη)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1½ κ.γλ. μαχλέπι (κοπανισμένο)
2 κ.σ. ζάχαρη
2 αυγά μεγάλα (σε θερμ. δωμ)
100 γραµ. γιαούρτι στραγγιστό(σε θερμ. δωμ.)
50 γραμ. βούτυρο (λιωμένο και χλιαρό)
300 γραµ. γάλα (χλιαρό)
κόκκινα αυγά για το στόλισμα
1 κ.σ γλυκάνισο (προαιρετικά)
1 ασπράδι για το άλειμμα του ψωμιού

Εκτέλεση

Για το παραδοσιακό Λαμπρόψωμο ή Πασχαλινό ψωμί όπως λέγεται, έχουμε όλα τα υλικά ζυγισμένα και στις θερμοκρασίες που απαιτούνται.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά σκόνη, το μαχλέπι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα κοπανισμένη και τα ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το γάλα για το λαμπρόψωμο να γίνει χλιαρό (κάτω από 40 °C).

Αποσύρουμε το γάλα από τη φωτιά και το ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι. Με το σύρμα ανάδευσης τα ανακατεύουμε να διαλυθεί το γιαούρτι.

Διαβάστε τη συνέχεια: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα φτιάξετε τέλεια κόκκινα πασχαλινά αυγά – Όλα τα μυστικά του Άκη Πετρετζίκη

Μία πεντανόστιμη συνταγή για το τραπέζι της Μεγάλης Δευτέρας: Σουβλάκι λαχανικών με μακαρονοσαλάτα