ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης και ο Λάζαρος Στεφανίδης έκαναν το απίθανο «1-3» στη σφαιροβολία F32 στίβου των Αγώνων του Παρισιού, με τον πρώτο να στέφεται «χρυσός» Παραολυμπιονίκης και τον δεύτερο «χάλκινος».
Μάλιστα, ο Κωνσταντινίδης ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου σημειώνοντας νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ και χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό στους εφετινούς Αγώνες και ένατο στο σύνολο (1 χρυσό, 3 ασημένια, 5 χάλκινα). O 54χρονος ήρθε στο Παρίσι έχοντας ατομικό ρεκόρ 11.60μ και εφετινή καλύτερη επίδοση στα 10.56μ. Σήμερα στον τελικό έριξε κατά σειρά 11.17 – 11.57 – 10.94 – 11.92 και 11.93 μέτρα στην τελευταία του προσπάθεια για να καταρρίψει δύο φορές το ευρωπαϊκό ρεκόρ!
Τρομερή εμφάνιση έκανε και ο Λάζαρος Στεφανίδης που έριξε 9.84μ και κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, πίσω από τον Κωνσταντινίδη και τον ανεξάρτητο (Ρώσο) Αλεξέι Τσούπκιν που έριξε 11.39μ.
Ο τρίτος Έλληνας του τελικού, Δημήτρης Ζησίδης έριξε 8.88μ για να ολοκληρώσει ως 6ος Παραρολυμπιονίκης τον τελικό κάνοντας επίσης σπουδαία εμφάνιση.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Κώστας Σημίτης: Tώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να πρωταγωνιστήσει ξανά το ΠΑΣΟΚ
Premier League: Η Λέστερ κέρδισε την ένσταση για την αφαίρεση βαθμών για παραβιάσεις του PSR
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Aston Martin: Πτώση 13% στα έσοδα τριμήνου – Περιορίζει τις εισαγωγές στις ΗΠΑ λόγω των δασμών Τραμπ
- Κίνα: «Πολύτιμη σταθερότητα» στην παγκόσμια οικονομία οι σχέσεις με ΕΕ
- ΟΛΠ: Άλμα 23% στα κέρδη τριμήνου – Αύξηση 14,6% στα έσοδα
- ΕΥΔΑΠ: Αύξηση τζίρου 6,3% στα 373,7 εκατ. ευρώ το 2024 – Μέρισμα €0,07/μετοχή
