ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ζουμερά πανσετάκια με ιδιαίτερη γεύση! Η πανεύκολη, αλλά πεντανόστιμη συνταγή του Γιώργου Τσούλη που θα απογειώσει την γεύση του χοιρινού.
#tsoulotip: 1. Για να μη γίνουν τραγανά, πρέπει να πανσετάκια να μην είναι κομμένα χοντρά. 2. Μπορούμε να αφήσουμε τα πανσετάκια στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστούν, ώστε να έχουν πιο έντονη γεύση. 3. Για πιο δυνατή γεύση, μπορούμε να ψήσουμε τα πανσετάκια μαζί με τα πορτοκάλια που στίψαμε.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινά πανσετάκια
Χυμό από 2 πορτοκάλια
200 γρ. BBQ sauce
4 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
4 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
Αλάτι
Πιπέρι
Προετοιμασία και εκτέλεση
1. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το χυμό πορτοκαλιών, την BBQ sauce, τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
2. Ύστερα, βουτάμε στην παραπάνω σάλτσα τα πανσετάκια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 30 λεπτά.
3. Κατόπιν, με ένα πινέλο αλείφουμε τα πανσετάκια με τη σάλτσα που έχει απομείνει και ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 5-10 λεπτά ακόμη.
4. Τέλος, σερβίρουμε τα πανσετάκια ζεστά.
Πηγή: giorgostsoulis.com
Διαβάστε ακόμη:
Η εύκολη συνταγή του Άκη για την Τετάρτη: Ζυμαρικά με ψητή φέτα και ντοματίνια
Η γκουρμέ συνταγή για ένα θρεπτικό πιάτο: Σολομός με σάλτσα τεριγιάκι και ρύζι
Μία γευστική συνταγή για το τραπέζι της Παρασκευής: Κριθαράκι με αρακά & λαχανικά
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση