ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μία ανεπιβεβαίωτη «είδηση», που φέρεται να διαδόθηκε αστραπιαία μετά από καταχώριση στη Wikipedia, προκάλεσε σάλο στα social media τις τελευταίες ώρες. Και πώς αλλιώς, αφού αφορούσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φέρεται να πέθανε δήθεν από καρδιακή προσβολή!
Τα σενάρια για τον υποτιθέμενο θάνατο του «σουλτάνου» φέρεται να ξεκίνησαν μετά την είσοδο Κούρδων, στην εβραϊκή γλώσσα, στη Wikipedia, οι οποίοι καταχώρισαν ημερομηνία θανάτου για τον Ερντογάν.
Η φήμη διαδόθηκε με ταχύτητα αστραπής, περνώντας από τα social media στον ηλεκτρονικό Τύπο και το αντίστροφο και προκαλώντας πληθώρα αντιδράσεων.
Η συζήτηση, μάλιστα, άναψε τόσο που δημιουργήθηκαν και σχετικά hashtags, όπως το #ErdoganDied και το #ErdoganHeartAttack.
Ο ισραηλινός Τύπος, ωστόσο, μετέδωσε πως ο Ερντογάν βρίσκεται σε διακοπές και για τον λόγο αυτό έσπευσαν να διορθώσουν το λάθος στη Wikipedia, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο λήμμα «Ερντογάν».
Τις φήμες διέψευσε και η ιστοσελίδα «Arab Turk», επικαλούμενη προεδρική πηγή.
«Οι φήμες περί θανάτου είναι αβάσιμες» σημειώνει, με την Άγκυρα, πάντως, να μην είχε ακόμη προβεί σε επίσημη διάψευση.
φημες οτι ο @saitanasker αγορασε την μπαρτσελονα…καμια διαψευση μεχρι στιγμης απο τον ισπανικο συλλογο#Ερντογαν
— Κυδοιμός (@saitanasker) July 22, 2019
Πεθανε ή δεν πεθανε ο #Erdogan; Ας πει καποιος υπευθυνα, γιατι θυμαμαι εκεινες τις πρωτες φασεις του πραξικοπηματος που ηταν και δεν ηταν σιγουρα τα μεσα τι εγινε και οι μισοι φοβονταν οτι παμε σε πολεμο. Να κοιμηθω ή παμε πολεμο; #Ερντογαν
— *goldfish*🐠 (@xrysopsaro_) July 22, 2019
https://twitter.com/Donald_drunk013/status/1153441024058056704
Θερίζει στους συνομήλικούς μου #Ερντογάν
— 𝙰 𝚝 𝚑 𝚒 𝚗 𝚎 𝚘 𝚜 (@ynkognyto) July 22, 2019