ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την πιο υγιεινή και νόστιμη συνταγή για σπιτικό γύρο χοιρινό δημιούργησε ο κορυφαίος Έλληνας σεφ, Άκης Πετρετζίκης.
Μέσα από ένα βίντεο μάς δείχνει πώς μπορούμε και εμείς να κόψουμε σε λεπτές φέτες το κρέας και να απολαύσουμε σπιτικό γύρο χοιρινό συνοδευόμενο από τα πιο λαχταριστά υλικά που θα απογειώσουν το πιάτο.
Υλικά
2 κιλά χοιρινό
50 γρ. σπορέλαιο
50 γρ. ελαιόλαδο
1-2 κ.σ. μουστάρδα
50 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
1 κ.σ. κύμινο
2 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
1 κ.σ. μπούκοβο
1 κ.σ. πιπέρι
50 γρ. μέλι
1 κ.σ. σκόρδο, σε σκόνη ή 3 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. κρεμμύδι, σε σκόνη, ή 1 κρεμμύδι σε φέτες
2 κ.σ. ρίγανη
Για τη σύνθεση
1 ντομάτα
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι
1 πατάτα, για τη βάση
Για το σερβίρισμα
πίτες για σουβλάκι, ψημένες
τζατζίκι
μουστάρδα
ντομάτα
κρεμμύδι
μαϊντανό
πατάτες τηγανητές
Εκτέλεση
Για τον γύρο
Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες. Τις χτυπάμε με τον μπάτη για να μαλακώσουν και να γίνουν πολύ λεπτές και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ξίδι, το κύμινο, το αλάτι, την πάπρικα, το μπούκοβο, το πιπέρι, το μέλι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το κρέας μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά. Ιδανικά μεταφέρουμε στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη για 12 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C στον αέρα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο akispetretzikis.com
Διαβάστε επίσης:
Trifle με τσουρέκι: Μια ξεχωριστή πασχαλινή συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Η συνταγή που θα λατρέψετε: Ζουμερά γεμιστά μπιφτέκια light του Άκη Πετρετζίκη
Γλυκιά απόλαυση: Το vegan κέικ σοκολάτας του Άκη που θα σας ξετρελάνει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ένας 35χρονος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ από τον Πύργο με τραύμα στον τράχηλο από επίθεση
- Παύλος Μαρινάκης: Η Ελλάδα υποδέχεται τη δεύτερη θητεία Τραμπ με την εντελώς αντίθετη εικόνα σε σχέση με αυτή που είχε την πρώτη θητεία
- Σύνοδος ΕΛΚ: «Σημαντικό η Γερμανία να τεθεί στο στρατόπεδο του ΕΛΚ», τόνισαν συνεργάτες του Μητσοτάκη
- Ο Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε ότι είχε καρκίνο του προστάτη – Ποια θεραπεία ακολουθεί τώρα