Γίγαντες με σπανάκι και φέτα από τον Γιώργο Τσούλη, πηγή: giorgostsoulis.com
Μία συνταγή που συνδυάζει ενέργεια, υγεία και γεύση!
Μία πεντανόστιμη και πολύ θρεπτική συνταγή με τα τόσο απαραίτητα για τη διατροφή μας όσπρια ετοιμάζει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Ο σεφ μας δείχνει τον τέλειο τρόπο να μαγειρέψουμε τους γίγαντες, συνδυασμένους με σπανάκι και φέτα.
Δοκιμάστε το!
#tsoulotip: Στη περίπτωση που οι γίγαντες που χρησιμοποιούμε δεν βράζουν εύκολα, όταν τους μουλιάζουμε ρίχνουμε λίγη μαγειρική σόδα.
Υλικά
800 γρ. ντομάτα κονκασέ
500 γρ. γίγαντες
300 γρ φέτα
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
2 καρότα, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
1 σπανάκι, πλυμένο
½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μεγάλο μπολ με αρκετό κρύο νερό.
Έπειτα σουρώνουμε τους γίγαντες και τους ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα, τη γεμίζουμε με νερό και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες, ξαφρίζοντας τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Μόλις ετοιμαστούν τους σουρώνουμε και κρατάμε 200 ml από το νερό του βρασίματος.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές Φλωρίνης, το σέλερι, το πράσο, τα καρότα και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε άλλα 3-4 λεπτά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: giorgostsoulis.com
Διαβάστε ακόμη:
Η πεντανόστιμη συνταγή του πενταλέπτου: Λαχταριστά pancakes λαχανικών
Μία γευστική συνταγή του Άκη για τα αγαπημένα μας noodles: Mε γαρίδες και μπρόκολο
Χαλβάς με ταχίνι από τον Άκη: Η συνταγή για το αγαπημένο γλυκό της Καθαράς Δευτέρας
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση