Γεμιστό μοσχαρίσιο ρολό με μανιτάρια και τυρί από τον Άκη Πετρετζίκη, πηγή: akispetretzikis.com
Μία θεϊκή συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, που θα ερωτευθείτε!
Ένα πεντανόστιμο πιάτο ετοιμάζει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης και μας δείχνει την τέλεια συνταγή για να το σερβίρουμε στο τραπέζι μας. Ο σεφ μαγειρεύει γεμιστό μοσχαρίσιο ρολό με μανιτάρια και τυρί.
Δοκιμάστε το!
Υλικά
Για το αρωματικό βούτυρο
50 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα μπούκοβο
3 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. φασκόμηλο
Για το ρολό
50 γρ. βούτυρο
500 γρ. μανιτάρια champignon
αλάτι
πιπέρι
3 κιλά μοσχάρι, σπάλα
150 γρ. καπνιστό τυρί
Για τη σάλτσα
100 γρ. κρασί κόκκινο, γλυκό
100 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
πουρέ πατάτας
θυμάρι
δεντρολίβανο
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Για το ρολό
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το βούτυρο.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 8-10 λεπτά να πέσει ο όγκος και να χάσουν την υγρασία τους.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Για το αρωματικό βούτυρο
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και πιέζουμε με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι να μαλακώσει τελείως.
Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο, τα σκόρδα ψιλοκομμένα, το φασκόμηλο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Κόβουμε το μοσχάρι οριζόντια στη μέση με ένα μαχαίρι για να φτιάξουμε μια θήκη.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το μισό αρωματικό βούτυρο, τα μανιτάρια, το τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.
Δένουμε με σπάγγο, απλώνουμε εξωτερικά το υπόλοιπο αρωματικό βούτυρο και τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com
Διαβάστε ακόμη:
Η συνταγή που μυρίζει μαμά: Αρακάς λαδερός κοκκινιστός
Μία λαχταριστή συνταγή από τον Άκη: Παπαρδέλες με κοτόπουλο αλά κρεμ
Η τέλεια σπιτική συνταγή του χειμώνα: Λαχανόρυζο λεμονάτο
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση