Μία ισπανική νηστίσιμη συνταγή που μοσχοβολάει θάλασσα!

Την ιδανική συνταγή για να φτιάξουμε το παραδοσιακό ισπανικό πιάτο μας δείχνει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που ετοιμάζει νηστίσιμη παέγια με θαλάσσινα. Ένα πλούσιο και θρεπτικό πιάτο, που θα σας κερδίσει.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καλαμάρια ή 2 σουπιές
2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
2 πρέζες κρόκος Κοζάνης
1 συσκευασία ντοματάκια ολόκληρα
1 φλ. αρακάς
4 φλ. ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο
6 φλ. ζωμό ή νερό βραστό
500 γρ. φρέσκα μύδια
500 γραμ. γαρίδες
½ ματσάκι μαϊντανό
1 δαφνόφυλλο
2 κλαδάκια θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 λεμόνι σε τέταρτα

Εκτέλεση

Για την αυθεντική ισπανική παέγια θαλασσινών ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι σε ένα ρηχό και φαρδύ σκεύος.

Προσθέτουμε τα καλαμάρια ή τη σουπιά και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

Προσθέτουμε ένα δαφνόφυλλο και λίγο θυμάρι για την παέγια θαλασσινών.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές, και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε αρακά ή φασολάκια (ό,τι έχουμε), κρόκο Κοζάνης και αλατοπιπερώνουμε.

Αλέθουμε τα ντοματάκια ή τα σπάμε με κουτάλι και τα προσθέτουμε.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια βάζουμε και το ζωμό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 7-8 λεπτά και στρώνουμε πάνω-πάνω τα ωμά θαλασσινά (γαρίδες, μύδια).

Πιέζουμε με κουτάλα τα υλικά, να βραχούν καλά με τα υγρά της παέγια.

Χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, έως ότου σκάσει το ρύζι και ανοίξουν τα θαλασσινά.

Η παέγια συνολικά θέλει περίπου 20 λεπτά ψήσιμο και είναι έτοιμη όταν αρχίσει και «πιάνει» το ρύζι στη βάση του σκεύους.

Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε ακόμη:

Μία πεντανόστιμη συνταγή με όσπρια: Πικάντικες φακές με λουκάνικο και κινόα

Η ελληνική συνταγή που θα τρελάνει τον ουρανίσκο σας: Κριθαρότο με τσορίθο και ντοματίνια

Η τέλεια νηστίσιμη σπιτική συνταγή: Vegan λαχανοντολμάδες

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση