Ένα φαγητό που θα σας ξετρελάνει

Ένα φαγητό που όμοιό του δεν έχετε ξαναδοκιμάσει έχει ετοιμάσει για σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Ο σεφ μας δείχνει την ιδανική συνταγή για να φτιάξουμε λαχταριστό γιουβέτσι με σπετσοφάι.

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

#tsoulotip: Για πιο ωραίο χύλωμα, μπορούμε να τελειώσουμε το γιουβέτσι μαζί με τη φέτα σε μία γάστρα στο φούρνο.

ΥΛΙΚΑ

1.5 κιλό λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε κάθετες φέτες

250 γρ. κριθαράκι

100 ml λευκό κρασί

2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε χοντρά κομμάτια

2 κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε χοντρά κομμάτια

2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε χοντρά κομμάτια

2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 lt ζωμό λαχανικών (1 κύβο αραιωμένο σε 1 lt νερό)

2 φύλλα δάφνης

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

200 γρ. φέτα, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το λουκάνικο και το θωρακίζουμε καλά για 4 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.

Έπειτα, τοποθετούμε μία φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Ύστερα, προσθέτουμε τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να φύγουν τα υγρά.

Κατόπιν, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ

Πηγή: giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η οικονομική συνταγή της καραντίνας: Παριανοί ρεβυθοκεφτέδες που θα μας ξετρελάνουν

Η τέλεια συνταγή για ένα παραδοσιακό πιάτο: Παπουτσάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Η υγιεινή μακαρονάδα που θα αγαπήσουμε: Πλεξούδες με φασολάκια, σπανάκι και τυρί κρέμα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση