Μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή χωρίς γλουτένη

Μία πεντανόστιμη συνταγή μας δείχνει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που ετοιμάζει σφουγγάτο με σπανάκι και φέτα. Ένα πιάτο που θα λατρέψετε.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φρ. κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
150 γραµ. νιφάδες βρόμης ή τραχανά
300 γραµ. φέτα
4 αυγά
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
3 κ.σ καλαμποκάλευρο για το ταψί

Εκτέλεση

Για το σφουγγάτο με σπανάκι και φέτα, καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.

Σε πλασοτέ μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε να πέσει ο όγκος τους για 4-5΄ ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τη βρόμη και ανακατεύουμε να πιει τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βότανα. Προσθέτουμε το σπανάκι κι ανακατεύουμε.

Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα (κρατάμε λίγα τρίμματα για την επιφάνεια).

Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος με διάμετρο 32  εκατ πασπαλίζουμε τις 2 κ.σ καλαμποκάλευρο.

Αδειάζουμε το σφουγγάτο σπανάκι και ισιώνουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο.

Ψήνουμε για περίπου 35΄.

Αφήνουμε το σφουγγάτο να κρυώσει για να το κόψουμε.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε ακόμη:

Κεφτεδάκια με φακές, ρεβίθια και σάλτσα ταχινιού: Η νηστίσιμη συνταγή που θα λατρέψετε

Η συνταγή του Άκη για πεντανόστιμα μπιφτέκια λαχανικών

Η αγαπημένη συνταγή των Ιταλών: Γευστική πολέντα με μανιτάρια

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση