ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει μία συνταγή που δεν έχουμε ξαναδοκιμάσει!
Μία πρωτότυπη συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης, που ετοιμάζει γλυκοπατάτες γεμιστές με φέτα. Ένα πιάτο που θα μας κερδίσει.
Δοκιμάστε το!
Υλικά
3 γλυκοπατάτες
200 γρ. φέτα, σπασμένη σε κομμάτια
5 κλ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
βούτυρο, σε 6 κυβάκια
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις γλυκοπατάτες έτσι ώστε όταν ψηθούν να φύγει η περιττή υγρασία τους.
Τις τυλίγουμε με ένα αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε σε ένα ταψί να ψηθούν για περίπου 50 λεπτά στον φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
Η ώρα ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος τους.
Αν οι γλυκοπατάτες μας είναι πολύ μεγάλες θα χρειαστούν πιο πολύ χρόνο να ψηθούν.
Μπορούμε με ένα μαχαιράκι να τις καρφώσουμε για να δούμε αν είναι μαλακές.
Αν το μαχαίρι μας διαπερνά τη σάρκα τους χωρίς καμία αντίσταση τότε είναι έτοιμες.
Μόλις μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες τις αφαιρούμε από τον φούρνο. Ανοίγουμε τα αλουμινόχαρτα, τις κόβουμε με προσοχή στη μέση κατά μήκος.
Με ένα πιρούνι βγάζουμε τη σάρκα τους και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Κρατάμε το εξωτερικό κομμάτι της γλυκοπατάτας γιατί θα τις ξαναγεμίσουμε στη συνέχεια με τη γέμιση μας.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com
Διαβάστε ακόμη:
Η εύκολη συνταγή για το τραπέζι της Δευτέρας: Πιλάφι Μιλανέζα
Η συνταγή για τη λιχουδιά που θα σας ξετρελάνει: Γρήγορα μπισκότα με τζίντζερ
Η συνταγή για πεντανόστιμο κέικ λεμονιού από τον Άκη
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση