ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό που θα λατρέψετε!
Μία πρωτότυπη γεύση, που υπόσχεται να μας κερδίσει, μας παρουσιάζει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης και μας δείχνει την τέλεια συνταγή για να την ετοιμάσουμε.
Ο σεφ συμβουλεύει να τρυπήσουμε τις γλυκοπατάτες, ώστε να ψηθούν εσωτερικά, ενώ προτείνει να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, που ταιριάζουν πολύ.
Δοκιμάστε το!
Υλικά
4 μέτριες γλυκοπατάτες
200 γρ. σταφύλια
200 γρ. τυρί κρέμα
4 κ.σ. μέλι
2 κ.γ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
¼ κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες, τις τρυπάμε με ένα μαχαίρι σε όλη την επιφάνεια τους, τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο, τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί του φούρνου και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 50-60 λεπτά.
Παράλληλα, σε ένα ταψί του φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα απλώνουμε τα σταφύλια, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 8 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, χωρίς να φτάσουμε στην άλλη άκρη.
Τις ανοίγουμε και τις γεμίζουμε με το τυρί κρέμα, τα σταφύλια, ραντίζουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις πατάτες και σερβίρουμε.
Πηγή: giorgostsoulis.com
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελληνική Τράπεζα: Ο Άγιος Βασίλης στο Παιδογκολογικό του Μακάρειου Νοσοκομείου
- Κοντογεώργης: Η κυβέρνηση έχει έναν σταθερό προγραμματισμό, ο οποίος επικαιροποιείται συνεχώς
- Σπύρος Πρωτοψάλτης: Έως τις 21/1 οι αιτήσεις για επιδότηση νέων επιχειρήσεων – Όλα τα νέα προγράμματα της ΔΥΠΑ
- Γαλλία: Το βράδυ αναμένεται η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης Μπαϊρού