Η συνταγή για αφράτο, ζουμερό μπιφτέκι κοτόπουλο με λιωμένο τυρί. Σκέτη μαγεία!

Μία φανταστική συνταγή μας δείχνει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που ετοιμάζει γεμιστά μπιφτέκια κοτόπουλου. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

500 γραμ. κιμά κοτόπουλο
1 μικρό κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
1 μικρή ντομάτα τριμμένη
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
1 κ.γλ. ξύδι
1 κ.γλ. μουστάρδα
1 κ.γλ. ρίγανη
4 γεμάτες κ.σ. νιφάδες βρώμης
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σπιτικό ζωμό κότας
1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά για τα μπιφτέκια κοτόπουλο σε ένα μπολ. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον κιμά και στη συνέχεια τη ντομάτα.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το μαϊντανό. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά.

Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη βρώμη επιπλέον στο μείγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς).

Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε αλεσμένο κράκερ. Θα δώσει έξτρα γεύση.

Ιδανικά, αφήνουμε τον κιμά να σταθεί για 30΄ στο ψυγείο. Πλάθουμε τα μπιφτέκια. Εάν θέλουμε να κάνουμε τα μπιφτέκια μας γεμιστά, πλάθουμε μια μπάλα (περίπου 150 γραμ.) με τη ζύμη του κιμά.

Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα (βαθούλωμα) στη μέση. Το γεμίζουμε με 1 κομμάτι μοτσαρέλα ή τυρί της αρεσκείας μας και κλείνουμε καλά. Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα μπιφτεκιού.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε ακόμη:

Πανεύκολα, ζουμερά και νόστιμα: Πανσετάκια με πορτοκάλι και σάλτσα BBQ

Μία γευστική συνταγή για το τραπέζι της Παρασκευής: Κριθαράκι με αρακά & λαχανικά

Η εύκολη συνταγή του Άκη για την Τετάρτη: Ζυμαρικά με ψητή φέτα και ντοματίνια

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση