Κλασσική μαμαδίστικη συνταγή που θα αγαπήσετε!

Ένα πεντανόστιμο σνίτσελ χοιρινό αλά κρεμ, που θα σας κάνει να τρελαθείτε ετοιμάζει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Μία συνταγή που θα σας κερδίσει και θα θέλετε να την μαγειρέψετε ξανά και ξανά.

#tsoulotip: Μπορούμε να αρωματίσουμε το αλεύρι με αποξηραμένο εστραγκόν

Υλικά

400 γρ. χοιρινό τρανς, κομμένο σε λεπτές φέτες

330 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

250 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, θρυμματισμένο

150 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

3 αυγά, medium

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Πατάτες τηγανητές, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Κατόπιν, προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.

Ύστερα, ρίχνουμε στο τηγάνι την κρέμα, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη.

Για το σνίτσελ

Αδειάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι, μέχρι να διαλυθούν.

Σε ένα τρίτο μπολ αδειάζουμε το ψωμί και το αφήνουμε στην άκρη.

Έπειτα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η συνταγή που θα λατρέψετε: Ζουμερά γεμιστά μπιφτέκια light του Άκη Πετρετζίκη

Μία εύκολη συνταγή για το τραπέζι της Δευτέρας: Μακαρονάδα με σπανάκι και φέτα

Η συνταγή για την πιο θρεπτική λιχουδιά: Κέικ με ταχίνι και μέλι

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση