ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η επιστροφή του Καλημέρη στο OPEN και τι λέει ο Παναγιωτόπουλος, το ραντεβού των Χατζηνικολάου-Φιλιππόπουλου με τον Μπρατάκο και τι ζητάει ο Ζούλας
Σερβίρετέ το με ρύζι, πουρέ ή ζυμαρικά. Συνοδέψτε το με ένα παγωμένο ροζέ κρασί.
Υλικά
1 κιλό κιλότο μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό
ψιλοκομμένο
1 φλ. τρίμματα φέτας
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. σκόρδο πολτοποιημένο
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
1 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το μοσχάρι γεμιστό με φέτα, τοποθετούμε πρώτα το κιλότο σε σανίδα κοπής και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 3 εκ. η καθεμία. Μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι σχίζουμε κάθε φέτα, δημιουργώντας τσέπη-θήκη για τη γέμιση.
Σ’ ένα μπολάκι ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε τη φέτα, το μαϊντανό, το δυόσμο, το σκόρδο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με πιρούνι.
Γεμίζουμε κάθε φέτα με λίγο μείγμα και κλείνουμε με οδοντογλυφίδα.
Στη μεγάλη και φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με 2 κ.σ. από το συνολικό ελαιόλαδο, τις φέτες για 3΄ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν κρούστα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3΄-4΄ ώσπου να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το γεμιστό κρέας χωρίς προσθήκη νερού (πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά) για 1 ώρα και 30΄, μέχρι να λιώσει το κρέας και να δέσει καλά η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ ή ζυμαρικά.
Πηγή: argiro.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΙΟΒΕ: Στα €1,9 δισ. η αξία παραγωγής της βιομηχανίας φαρμάκου το 2022 – Ενισχυμένη κατά 16,1%
- Χρηματιστήριο: Σε περιπέτειες η αγορά – Νέα βουτιά στις τράπεζες – “Κρατάει” η Coca Cola
- 150.000 ασφαλισμένοι ένα βήμα πριν την «έξοδο» με μειωμένη σύνταξη – Παραδείγματα για κάθε κατηγορία
- Ebury: Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το δολάριο