Πίτα με leftovers από τον Γιώργο Τσούλη, πηγή: giorgostsoulis.com
Η τέλεια πίτα για να εκμεταλλευτείτε τα τρόφιμα που σας έχουν περισσέψει.
Μία «έξυπνη» συνταγή, για να αξιοποιήσουμε όσα υλικά μας έμειναν από το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Η πίτα θα μας λύσει τα χέρια για το το σημερινό γεύμα.
Δοκιμάστε την!
#tsoulotip: Αν θέλουμε τα φύλλα μας να γίνουν πιο τραγανά, μπορούμε να τα ραντίσουμε με λίγο νερό πριν τα βάλουμε στο φούρνο.
Υλικά
7 φύλλα κρούστας
700 γρ. κοτόπουλο ξεψαχνισμένο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 πράσα, κομμένα στη μέση και σε λεπτές ροδέλες
100 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα
200 γρ. σταφίδες ξανθές (σουλτανίνα)
90 γρ. κουκουνάρι
100 ml κόκκινο κρασί
50 ml ελαιόλαδο
100 γρ. ψίχα ροδιού
300 γρ. κάστανα, θρυμματισμένα
1 ξινόμηλο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
2 κ.γ. κανέλα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να καραμελώσουν.
Μόλις καραμελώσουν, ρίχνουμε τις σταφίδες μαζί με το ρόδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κουκουνάρι, τα καρύδια, τα κάστανα, το ξινόμηλο, την κανέλα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.
Παίρνουμε ένα ταψί φούρνου διαστάσεων 40×25 εκ. και το λαδώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου, τοποθετούμε ένα φύλλο στη βάση του ταψιού και με το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
Παίρνουμε το δεύτερο φύλλο και το τοποθετούμε κάθετα πάνω στο άλλο φύλλο ώστε να σχηματίσουμε ένα σταυρό, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και παίρνουμε άλλα τρία φύλλα και τα τοποθετούμε διαγώνια πάνω στο ταψί πασπαλίζοντας τα και αυτά με ελαιόλαδο.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: giorgostsoulis.com
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση