Πρασοτηγανιά με χειμωνιάτικα λαχανικά, μήλο και κεφαλοτύρι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πηγή: argiro.gr
Μοναδική χοιρινή τηγανιά με υλικά που προσδίδουν τέλειες μυρωδιές και κάνουν τη γεύση ονειρεμένη
Μία υπέροχη συνταγή μας δείχνει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που ετοιμάζει χοιρινή πρασοτηγανιά με χειμωνιάτικα λαχανικά, μήλο και κεφαλοτύρι. Μία γεύση που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει, αλλά θα σας προσφέρει υπέρτατη απόλαυση και θα θέλετε να την φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Δοκιμάστε το!
Υλικά
350 γραμ. χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μικρές μπουκιές
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών
1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 πράσα (προαιρετικά ζεματισμένα) σε φέτες
2 φλ. χοντροτριμμένο λάχανο
1 μήλο με την φλούδα του κομμένο σε μικρά καρέ
1/4 φλ. κονιάκ
αλάτι
150 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά καρέ
Εκτέλεση
Για την πεντανόστιμη πρασοτηγανιά, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βάζουμε το χοιρινό στο τηγάνι και το ροδίζουμε για 10 λεπτά γυρνώντας το τακτικά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το πράσο.
Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το λάχανο και το μήλο, σοτάρουμε για 5 λεπτά, πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών και σβήνουμε με το κονιάκ.
Αφήνουμε την τηγανιά να πιει όλα τα υγρά της.
Αλατίζουμε.
Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το κεφαλοτύρι κι αφήνουμε να λιώσει καλά.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε ακόμη:
Μία υπέροχη σπιτική συνταγή: Γίγαντες κοκκινιστοί με λουκάνικα στο φούρνο
Πλούσια γεύση σε λίγες θερμίδες: Σολομός σοτέ με ταλιατέλες λαχανικών
Ένα λαχταριστό πιάτο: Μοσχαράκι λεμονάτο από τον Άκη Πετρετζίκη
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση