Μία διαφορετική γεύση που θα σας συναρπάσει

Μία ιδιαίτερη γεύση, που θα μας κερδίσει από την πρώτη μπουκιά μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης. Ο σεφ ετοιμάζει πικάντικο αρνίσιο μπούτι με πουρέ λευκής μελιτζάνας, ένα πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!

Υλικά

Για το αρνί

70 γρ. ελαιόλαδο
3 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. κόλιανδρο, σε σπόρους
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. δεντρολίβανο
φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
αλάτι
2 1/2 κιλά αρνίσιο μπούτι, με κόκαλο

Για τον πουρέ μελιτζάνας

2 κιλά μελιτζάνες, λευκές
100-150 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κεφάλι σκόρδο
2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί

Για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο
θυμάρι

Εκτέλεση

Για το αρνί

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Σε ένα μιξεράκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τσίλι, το μπούκοβο, τον κόλιανδρο, τη ζάχαρη, το δεντρολίβανο, τη φλούδα από το λεμόνι, αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πάστα.

Τοποθετούμε το αρνί σε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα και χαράσσουμε σε 2-3 σημεία και στις 2 πλευρές.

Απλώνουμε τη μαρινάδα σε όλη την επιφάνεια του αρνιού, τυλίγουμε και βάζουμε το αρνί σε ένα ταψί με σχάρα.

Ψήνουμε για 3 ώρες. Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον 30-40 λεπτά.

Για τον πουρέ μελιτζάνας

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, χαράσσουμε τη σάρκα χιαστί και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε 2 ταψιά με λαδόκολλα με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω.

Κόβουμε το κεφάλι από το σκόρδο εγκάρσια και το βάζουμε στα δύο ταψιά με τις μελιτζάνες.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Γλυκιά απόλαυση: Η τέλεια συνταγή για το αγαπημένο μας ιταλικό πανετόνε

Γεύση που ξετρελαίνει: Χοιρινό μπούτι με μέλι, μουστάρδα, πορτοκάλι και μελωμένες πατάτες

H τέλεια συνταγή για ονειρεμένο σουφλέ αλλαντικών

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση