Μυρωδάτος μπακαλιάρος, γλυκός και γευστικότατος!

Μία διαφορετική συνταγή, γεμάτη γεύση και νοστιμιά, μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Μπακαλιάρος αγιορείτικος με δαμάσκηνα, ένα πιάτο που θα μας κερδίσει!

Δοκιμάστε το!

#tsoulotip: Ανάλογα με το πόσο ξαλμυρισμένος είναι ο μπακαλιάρος, ρίχνουμε και το αντίστοιχο αλάτι.

Υλικά

1.5 κιλό φιλέτα μπακαλιάρου, ξαλμυρισμένα και κομμένα στα 2

150 ml ελαιόλαδο

1 κ.σ. κόκκους πιπεριού

1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες

150 γρ. δαμάσκηνα, ξερά

1 κιλό λευκά κρεμμύδια, καθαρισμένα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, νερό μέχρι να τα καλύψει και τα βράζουμε για 10-15 λεπτά.

Έπειτα, σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 35Χ25εκ. απλώνουμε τις φέτες λεμονιού, τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα μπακαλιάρου, τα δαμάσκηνα, τους κόκκους πιπεριού και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.

Ύστερα, με μία κουτάλα ρίχνουμε το κρεμμυδόζουμο (χωρίς τα κρεμμύδια) πάνω από το μπακαλιάρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40-45 λεπτά.

Τέλος, σερβίρουμε το μπακαλιάρο ζεστό.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Τα τέλεια σουτζουκάκια με ρύζι που θα αρέσουν σε όλους – Η εύκολη συνταγή από την Αργυρώ

Ένα πεντανόστιμο και ελαφρύ πιάτο: Βελουτέ σούπα με γλυκοπατάτα και μπέικον

Η συνταγή που θα μας λύσει τα χέρια: Συγκλονιστικές πατάτες με μανιτάρια στο φούρνο

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση