Μία συνταγή του Master Chef που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο να φάμε τον μπακαλιάρο μας προτείνει ο σεφ Σωτήρης Κοντιζάς, δείχνοντας μας μία συνταγή που υπόσχεται νοστιμιά και δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!

Υλικά

300 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
Μια πράσινη πιπεριά
Ένα ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο

Sauce sweet chilli:

Μια σκελίδα σκόρδο
Ένα κρεμμύδι ξερό
Μια πιπεριά τσίλι
Σόγια
10 γρ. σησαμέλαιο
10 γρ. ελαιόλαδο

Για την μαγιονέζα-κρεμμύδι:

Ένα κρεμμύδι φρέσκο
Ξύδι από σταφύλι
70 γρ. παστεριωμένος κρόκος
Ηλιέλαιο
Πίκλα αγγούρι
Αλάτι

Για τα bao buns:

235 γρ. νερό
30 γρ. ηλιέλαιο
9 γρ. μαγιά ξερή
7 γρ. baking powder
75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 γρ. αλάτι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη – ψωμάκια μπάο μπαν χτυπάμε στο μίξερ 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 75 γρ. ζάχαρη, 10 γρ. ξηρή μαγιά, 4 γρ. αλάτι και 7 γρ. baking powder.

Χτυπάμε καλά, την κόβουμε σε κομματάκια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα με νερό – τοποθετούμε μια λαδόκολλα πάνω από το νερό και τοποθετούμε τα μπαο μπανς μέχρι να φουσκώσουν.

Για το burger μπακαλιάρου ψιλοκόβουμε κρεμμύδι, κόλιανδρο, πιπεριά τσίλι, πιπεριά πράσινη και sweet τσίλι. Σοτάρουμε σε τηγάνι και σβήνουμε με σάκε.

Μπλανσάρουμε φρέσκο κρεμμύδι. Τοποθετούμε σε νερό με πάγο. Στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε.

Φιλετάρουμε και ψιλοκόβουμε μπακαλιάρο. Προσθέτουμε το μείγμα με τις πιπεριές, αλάτι, sweet τσίλι, σησαμέλαιο και σόγια. Πανάρουμε με πάνκο και τηγανίζουμε.

Για τη μαγιονέζα, χτυπάμε στο θερμομπλέντερ για 2 λεπτά φρέσκο κρεμμύδι, έναν κρόκο αυγού, αλάτι και λευκό ξύδι. Στο τέλος προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το ψιλοκομμένο τουρσί αγγουράκι.

Η συνταγή δια χειρός Σωτήρη Κοντιζά σε βίντεο

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε όλη τη διαδικασία παρασκευής των μπέργκερ, αλλά και τα μυστικά του Σωτήρη Κοντιζά.