Γλυκοπατάτες λουκούμι με πικάντικη, μεξικάνικη γέμιση!

Μία πεντανόστιμη συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης, για να πειραματιστούμε τις ημέρες της καραντίνας με νέες, απολαυστικές γεύσεις. Γλυκοπατάτες γεμιστές με κοτόπουλο, λοιπόν, μία συνταγή που θα λατρέψουμε!

#tsoulotip: Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες για να ψηθούν και εσωτερικά.

Υλικά

4 μέτριες γλυκοπατάτες

500 γρ. κοτόπουλο στήθος, βρασμένο

300 γρ. enchiladas sauce

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Γιαούρτι, για το σερβίρισμα

Φρέσκο κρεμμυδάκι, για το σερβίρισμα

Καπνιστή πάπρικα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες, τις τρυπάμε με ένα μαχαίρι παντού και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Κατόπιν, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 1 ώρα.

Μόλις είναι έτοιμες, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, χωρίς να φτάσουμε στην άλλη άκρη και τις αφήνουμε στην άκρη.

Έπειτα, ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο, το αδειάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την enchiladas sauce και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Τέλος, γεμίζουμε τις γλυκοπατάτες με το κοτόπουλο και τις σερβίρουμε με γιαούρτι, φρέσκο κρεμμυδάκι και καπνιστή πάπρικα

Πηγή: giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η συνταγή για κοτόπουλο που θα ερωτευθούμε: Imperial piccata chicken από τον Άκη

Το πιο θρεπτικό πιάτο της καραντίνας: Οσπριάδα με λαχανικά

Απόλαυση χωρίς ενοχές: Μακαρονάδα light με κοτόπουλο και μπρόκολο από τον Άκη

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση