Πανεύκολη συνταγή, που ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο και δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο

Ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει μία διαφορετική φριτάτα, επιλέγοντας μπέικον και γλυκοπατάτα, που δημιουργούν έναν υπέροχο γευστικό συνδυασμό. Αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Υλικά

500 γρ. γλυκοπατάτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
10 φύλλα φασκόμηλου, φρέσκα
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
150 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
8 αβγά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
80 γρ. γάλα
80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

ρόκα
ντοματίνια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κυβάκια 1-2 εκ. και τις βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο, το φασκόμηλο και το σκόρδο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε για 4-5 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι 30 εκ. σε μέτρια φωτιά. Φροντίζουμε να έχει μεταλλικό χερούλι για να μπορεί να μπει στον φούρνο.
Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια 1 εκ. και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το μπέικιν, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com