Μία ιδανική συνταγή για την αγαπημένη μας χριστουγεννιάτικη λιχουδιά!

Την τέλεια συνταγή για να φτιάξουμε την αγαπημένη μας χριστουγεννιάτικη λιχουδιά, τα μελομακάρονα μας δείχνει ο Άκης Πετρετζίκης. Ο σεφ μας δείχνει πώς να έχουμε εύκολα και γρήγορα αυτό το λαχταριστό γλυκό στο τραπέζι μας.

Δοκιμάστε το!

Tip: Προσοχή, η ζύμη για τα μελομακάρονα δεν θέλει πολύ δούλεμα γιατί θα βγει το λάδι και δεν θα είναι τραγανά ύστερα!

Υλικά

Για το σιρόπι

500 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. μέλι
3 στικ κανέλα
3 γαρίφαλα
1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση

Μείγμα 1

400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
400 γρ. σπορέλαιο
180 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
2-3 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια

Μείγμα 2

1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

Για το σερβίρισμα

μέλι
καρύδια

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός απο το μέλι, να βράσουν.

Σημειώστε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε το σιρόπι 3-4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να έχει κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονά μας από τον φούρνο.

Μόλις το σιρόπι πάρει μία βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Για τα μελομακάρονα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.

Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα καλό σύρμα.

Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του μείγματος 2.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η συνταγή του Άκη για πεντανόστιμους παραδοσιακούς κουραμπιέδες

Η συνταγή για ζυμαρικά που θα λατρέψετε: Τσουχτές Μάνης με τυρί και αυγό

Το σνακ για όλη την ημέρα: Healthy μπάρες λεμονιού από τον Άκη

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση