Μοσχαράκι στην κατσαρόλα με σύκα και πουρέ πατάτας, που θα σας τρελάνει!

Μία διαφορετική συνταγή για να φτιάξουμε το αγαπημένο μας και πολύ θρεπτικό μοσχάρι μας δείχνει ο Γιώργος Τσούλης, αξιοποιώντας το αγαπημένο φρούτο της εποχής, το σύκο. Δοκιμάστε το!

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι, χτένι κομμένο σε κομμάτια των 60-80 γρ.

500 γρ. ντομάτα κονκασέ

250 γρ. σύκα αποξηραμένα, κομμένα στη μέση

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 φύλλα δάφνης

1 στικ κανέλας

300 ml ζωμό βοδινού

100 ml κρασί, γλυκό

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί.

Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το μοσχάρι σε δόσεις προσέχοντας να μη χάσει θερμοκρασία η κατσαρόλα.

Θωρακίζουμε το κρέας για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Αφού θωρακιστεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει

Έπειτα, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη δάφνη, την κανέλα, τα σύκα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για 1 λεπτό.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση