ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η νέα θέση της Κασκανιώτη, οι αλλαγές στην ΕΡΤ, η αποβολή του Λιάγκα, ο Πετρετζίκης σε νέες περιπέτειες και οι αυξήσεις στο Netflix
Αγαπημένο πιάτο με μία εύκολη συνταγή
Ένα πιάτο με αγαπημένα υλικά ετοιμάζει σήμερα για εμάς ο Άκης Πετρετζίκης και μας δείχνει την τέλεια συνταγή για να πετύχουμε μέγιστη γεύση και νοστιμιά.
Υλικά
1 1/2 κιλό κοτόπουλο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
1 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
1 κ.σ. πάπρικα
1 κιλό πατάτες
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
1 κ.γ. ρίγανη
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
ελαιόλαδο
ρίγανη
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά.
Αφαιρούμε τη ράχη από το κοτόπουλο και κρατάμε το υπόλοιπο ολόκληρο. Βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πάπρικα και καλύπτουμε όλη την επιφάνειά του.
Μεταφέρουμε στη χύτρα ταχύτητας και σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ξανά τη χύτρα στη φωτιά και βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια.
Σβήνουμε με τον χυμό από τα λεμόνια και βάζουμε τη ρίγανη, το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με το καπάκι.
Βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και σιγοβράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ένωση Ασθενών Ελλάδας – Έρευνα του ΟΟΣΑ: Ανεπαρκής η εμπειρία στην πρωτοβάθμια φροντίδα, τι πρέπει να γίνει
- Πέτρος Μάρκαρης: Τον «πόνο δεν τον καλμάρεις με ασπιρίνες»
- Eurobank: Τι ψάχνει ο Κώστας Βασιλείου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
- Γερμανία: Πώς λειτουργεί το γερμανικό εκλογικό σύστημα και ποια τα σενάρια μετά τις εκλογές της Κυριακής
