ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η τέλεια συνταγή για γεμιστό, λαχταριστό και μυρωδάτο ρολό κοτόπουλο
Μία λαχταριστή συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης, που ετοιμάζει γεμιστό ρολό κοτόπουλο με πατάτες φούρνου.
Ο σεφ συμβουλεύει, για να ψηθεί το κοτόπουλο ομοιόμορφα, πρέπει να έχει και ομοιόμορφο πάχος. Τοποθετούμε ένα ταψί με νερό κάτω από το ρολό κοτόπουλο για να του δώσουμε υγρασία και να μην στεγνώσει.
Υλικά
1 κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο, με την πέτσα του (ζητήστε το από τον κρεοπώλη σας)
6 φέτες κασέρι
6 φέτες ζαμπόν
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κάθετες λεπτές φέτες
2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
Πατάτες φούρνου: Δείτε την τέλεια συνταγή του Γιώργου Τσούλη εδώ.
Εκτέλεση
Απλώνουμε το κοτόπουλο στον πάγκο εργασίας, κόβουμε το στήθος του και το φέρνουμε προς τα μέσα, ώστε να έχουμε μία πιο επίπεδη επιφάνεια
Κατόπιν, το λαδώνουμε, το αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε σε στρώσεις πρώτα το κασέρι και μετά το ζαμπόν.
Αμέσως μετά, απλώνουμε στο κέντρο του κοτόπουλου τις πιπεριές και το πασπαλίζουμε με ρίγανη, θυμάρι και δεντρολίβανο.
Στη συνέχεια, ρολάρουμε το κοτόπουλο, κλείνουμε λίγο τις άκρες και το δένουμε με σπάγκο μαγειρικής πολύ καλά για να μην ανοίξει.
Ύστερα, γεμίζουμε ένα ταψί του φούρνου με νερό, το σκεπάζουμε με μία σχάρα και τοποθετούμε πάνω της το κοτόπουλο.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: giorgostsoulis.com
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οικογένεια Γεωργούδη: Οι ελαιοπαραγωγοί από το Πήλιο που κατακτούν τον… Parthenon της παγκόσμιας αγοράς ελιάς
- Τι φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τα μέλη ΔΣ των εταιρειών: Οι ποσοστώσεις και η δυσκολία εξεύρεσης κατάλληλων στελεχών
- Εφιαλτικά τα σενάρια για την ελληνική ακτοπλοΐα – Η κυβέρνηση αναζητά λύσεις για να μην εκτοξευτούν τα εισιτήρια
- Στον «αέρα» το Mega News, έρχεται το Athletico, γιατί δεν πουλάει ο Ιβάν, νέες συνεργασίες για Κοκλώνη και 2 δημοσιογράφοι γίνονται… ηθοποιοί