Τορτελίνια με μοσχάρι και κολοκύθια από τον Γιώργο Τσούλη
Λαχταριστά ζυμαρικά με ζουμερό μοσχάρι και κόκκινη σάλτσα είναι η τέλεια λύση για το τραπέζι της Δευτέρας
Ένα πιάτο ζεστό, χορταστικό και πολύ γευστικό, μία συνταγή που μας προτείνει ο Γιώργος Τσούλης.
Ο σεφ μας συμβουλεύει να μην βράσουμε πολύ τα τορτελίνια, διότι θα μαγειρευτούν και μέσα στη σάλτσα.
Υλικά
500 γρ. τορτελίνια
500 γρ. μοσχαρίσια σπάλα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 κολοκύθι, κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ ή έτοιμη σάλτσα ντομάτας
2 κ.σ. βασιλικό, ξερό
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
Φέτα, θρυμματισμένη
Ρίγανη, ξερή
Εκτέλεση
Βάζουμε μία κατσαρόλα με αρκετά αλατισμένο νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει, ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Παράλληλα, αδειάζουμε το μοσχάρι σε ένα μπολ, το πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε.
Μόλις κάψει η κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το μοσχάρι σε δόσεις και σοτάρουμε, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Έπειτα, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε εκ νέου για 1 λεπτό ακόμα.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: Γιώργος Τσούλης