ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τον τέλειο τρόπο να μαγειρέψουμε τον αρακά με τρόπο που θα αρέσει σε όλους μας δείχνει ο Άκης Πετρετζίκης, που ετοιμάζει muffins με γαλοπούλα και αρακά. Απλά απολαυστικά!
Υλικά
Για τη ζύμη
140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. βούτυρο, παγωμένο
αλάτι
πιπέρι
Για τη γέμιση
50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, σε φέτες
50 γρ. αρακά, ξεπαγωμένο
4 αβγά, μέτρια
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. μουστάρδα, σκόνη
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και αρκετά εύπλαστο μείγμα. (Αν το μείγμα μας τρίβεται τότε προσθέτουμε 1 κ.γ. κρύο νερό.)
Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στη φόρμα για muffins.
Μοιράζουμε τη ζύμη στα 12 και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε η ζύμη να καλύψει τον πάτο και ελαφρώς τα τοιχώματα από κάθε χαρτάκι.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
Για τη γέμιση
Ανακατεύουμε τη γραβιέρα με το αλεύρι και μοιράζουμε το μείγμα στον πάτο από κάθε ζύμη που μόλις ψήσαμε
Κόβουμε τις φέτες γαλοπούλας σε κυβάκια 2 εκ..
Μοιράζουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας πάνω από το μείγμα γραβιέρας.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Goldman Sachs: Αγοράστε χρυσό – Τιμή στόχος τα 3.000 δολάρια ανά ουγγιά στο τέλος του 2025
- Μαίρη Τζαχάρη: Δωρεά $50 εκατομμυρίων της ομογενούς στο ΜΕΤ της Νέας Υόρκης
- Prosperty – Ελληνικό Κτηματολόγιο: Στρατηγική συνεργασία για την ψηφιακή αναβάθμιση της αγοράς ακινήτων
- Τα ορατά και μη ορατά της τέχνης – Έκθεση Νάκη Παναγιωτίδη στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή