Πικάντικα νηστίσιμα κεφτεδάκια που θα λατρέψετε!

Μία πρωτότυπη συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης, ο  οποίος ετοιμάζει κεφτεδάκια με φακές, ρεβίθια και σάλτσα ταχινιού. Μία νέα γεύση, που υπόσχεται να σας κερδίσει.

Δοκιμάστε το!

#tsoulotip:

1. Μπορούμε να βράσουμε τα όσπρια αλλά όχι πολύ, αρκεί να μαλακώσουν.

2. Μπορούμε να κάνουμε πιο πικάντικους τους κεφτέδες, αρκεί να αυξήσουμε το μπούκοβο.

Υλικά

Για τους κεφτέδες

150 γρ. φακές

120 γρ. ρεβίθια

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

100 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. μάραθο, σε σκόνη

½ κ.γ. κάρυ

½ κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη

¼ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

½ κ.γ. μπούκοβο

Αλάτι

Πιπέρι

Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Σάλτσα ταχινιού

150 γρ. ταχίνι

100 ml νερό

1 κ.σ. μέλι

Χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Για τους κεφτέδες

Μουλιάζουµε τις φακές και τα ρεβίθια σε κρύο νερό για 5 ώρες ή όλο το βράδυ.

Κατόπιν, τα στραγγίζουµε και τα χοντροαλέθουµε σε έναν πολυκόφτη.

Ύστερα, αδειάζουμε σε ένα μπολ τις φακές, τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, το μαϊντανό, τα καρύδια, το μάραθο, το κάρυ, τον κόλιανδρο, το τζίντζερ, το μπούκοβο, αλατοπιπερώνουμε και τα πλάθουμε καλά με τα χέρια μας, μέχρι να γίνουν ένα.

Κατόπιν, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε καλά. Μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό, αν δούμε πως είναι πολύ σφιχτό το μείγμα.

Στη συνέχεια, πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 15 κεφτεδάκια και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Έπειτα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, το γεμίζουμε μέχρι το 1/3 του με ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η συνταγή του Άκη για πεντανόστιμα μπιφτέκια λαχανικών

Η αγαπημένη συνταγή των Ιταλών: Γευστική πολέντα με μανιτάρια

H vegan συνταγή που θα αγαπήσουν όλοι: Ραβιόλι με σπανάκι

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση