ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η επιστροφή του Καλημέρη στο OPEN και τι λέει ο Παναγιωτόπουλος, το ραντεβού των Χατζηνικολάου-Φιλιππόπουλου με τον Μπρατάκο και τι ζητάει ο Ζούλας
Μία εύκολη και φανταστική ιταλική συνταγή μας δείχνει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που ετοιμάζει καπονάτα. Είναι ακόμα καλύτερη την επόμενη μέρα, γιατί μαρινάρονται τα υλικά και βγαίνει πιο ωραίο το αποτέλεσμα!
Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες (κομμένες σε καρέ)
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
6 ντομάτες κομμένες σε καρέ (χωρίς τους σπόρους)
2 κ.σ. κάππαρη
10 μικρές ελιές
2 κ.σ. κουκουνάρι
2 κ.σ. ζάχαρη
½ φλ. βαλσάμικο ξίδι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
βασιλικό ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Για την ιταλική καπονάτα, βάζουμε τα καρέ μελιτζάνας σε μπολ με νερό και 1 κ.σ. αλάτι και τα αφήνουμε για 10΄. Έτσι θα ρουφήξουν λιγότερο λάδι στο μαγείρεμα. Στύβουμε πολύ καλά τις μελιτζάνες για την καπονάτα και τις αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες λίγες λίγες για 4΄-5΄, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.
Αδειάζουμε το λάδι από το τηγάνι και κρατάμε 3 κουταλιές. Το βάζουμε να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄-4΄ μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο αλλά να μην πάρει χρώμα.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αφήνουμε να λιώσει και να καραμελώσει το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε για λίγο στη φωτιά να εξατμιστεί, για 1΄-2΄.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε για 10΄.
Τέλος, αφού πυκνώσει η σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, την κάππαρη, τις ελιές, το κουκουνάρι, το βασιλικό, και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5΄ σε δυνατή φωτιά, μέχρι οι μελιτζάνες να πιουν όλα τα υγρά τους.
Παγώνουμε την καπονάτα και τη σερβίρουμε σαν σαλάτα. Μπορεί να διατηρηθεί για 3-4 μέρες στο ψυγείο.
Δείτε όλα τα μυστικά της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου για τέλειο αποτέλεσμα εδώ.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε ακόμη:
Η τέλεια συνταγή για νόστιμη καλοκαιρινή τάρτα κολοκύθι
Η συνταγή του Άκη που «μυρίζει» καλοκαίρι: Noodles με θαλασσινά
Η απόλυτη καλοκαιρινή σπιτική συνταγή: Μπριάµ µε κοτόπουλο
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κασσελάκης: Δίνει περιθώριο μιας μέρας στους υποστηρικτές του για να προτείνουν το όνομα του κόμματός του
- Ο Πάνος Ξενοκώστας από το Greener ShippingSummit: «Στόχος μας να επιστρέψει η Βιομηχανία πίσω στην Ελλάδα και την Ευρώπη»
- Live-Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε εκδήλωση του Bloomberg
- Κασσελάκης: Μέχρι αύριο οι προτάσεις για το όνομα του νέου κινήματος