Μία υπέροχη συνταγή, γεμάτη γεύση και νοστιμιά

Μία τέλεια συνταγή για γεύση, νοστιμιά, αλλά και πλούσια σε θρεπτική αξία μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης, χρησιμοποιώντας αγαπημένα υλικά όλων, όπως το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά.

Υλικά

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
200 γρ. μανιτάρια champignon
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
250 γρ. σπαγγέτι, high protein
1 πρέζα μπούκοβο
400 γρ. ντομάτα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

50 γρ. τυρί light, τριμμένο
βασιλικό
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια, τα βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και σοτάρουμε 15-20 λεπτά για να ψηθούν καλά και να καραμελώσουν.

Αφαιρούμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα.

Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο τηγάνι με το κοτόπουλο, προσθέτουμε το μπούκοβο, τη ντομάτα, 1 κουτάλα της σούπας από το νερό που βράζουν τα σπαγγέτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com