Ένα υπέροχο και απολύτως επίκαιρο πιάτο μας δείχνει ο αγαπημένος σεφ

Ριζότο κολοκύθας ετοιμάζει ο Άκης Πετρετζίκης και μας δείχνει την ιδανική συνταγή για να πετύχουμε ένα νόστιμο, απολαυστικό πιάτο. Με την κολοκύθα να έχει την τιμητική της, αυτή η συνταγή είναι η κατάλληλη λύση για το τραπέζι της Δευτέρας.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

2 κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι
2 στικ σέλερι
300 γρ. ρύζι αρμπόριο
250 γρ. κρασί λευκό
2 κ.σ. κοφτές ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
1000-1200 γρ. νερό
300 γρ. πουρέ κολοκύθας
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. παρμεζάνα

Για το σερβίρισμα

50 γρ. blue cheese
1 κ.γ. κολοκυθόσπορο
1 κ.γ. θυμάρι
10 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε θυμάρι και σοτάρουμε να καραμελώσουν.

Κόβουμε το σέλερι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά να πάρει χρώμα και να θωρακιστεί.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, 100 γρ. από το νερό και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε 900 γρ. νερό σε δόσεις, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να βράσει το ρύζι, για 10-15 λεπτά.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση