Ένα παραδοσιακό φαγητό μέσα από λίγα και απλά βήματα

Ένα παραδοσιακό πιάτο μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης. Ο σεφ ετοιμάζει παπουτσάκια και μας δείχνει την εύκολη συνταγή για να τα ετοιμάσουμε για το σημερινό μας τραπέζι.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

2 μελιτζάνες, μέτριες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, αφαιρούμε το κοτσάνι, και τις χαράζουμε σε αρκετά σημεία σταυρωτά με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς να σκίσουμε τη φλούδα.

Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα απλώνουμε με τα χέρια μας ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια από τις μελιτζάνες.

Τις τοποθετούμε στο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε από τον φούρνο.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η υγιεινή μακαρονάδα που θα αγαπήσουμε: Πλεξούδες με φασολάκια, σπανάκι και τυρί κρέμα

Μία απολαυστική συνταγή για την καραντίνα: Γεμιστές γλυκοπατάτες με κοτόπουλο

Η συνταγή για κοτόπουλο που θα ερωτευθούμε: Imperial piccata chicken από τον Άκη

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση